Gå til innhold
22/08/2017

Kokebloggåret 2015

Publisert: av

For å starte med det enkle. Godt nytt år kjære lesere og takk for følget igjennom ett spennende år. Jeg legger ut dette innlegget på Kokebloggens 1-årsdag, det er med andre ord 1 år siden første innlegg ble publisert på bloggen. Vel ikke helt korrekt. Jeg la faktisk ut to innlegg denne dagen; Sataypsyd med ingefærmarinert kylling og peanøttsaus og Kalve-entrecôte med stekt sopp, asparges og jegersaus. Sistnevnte oppskrift har fått en liten «face-lift» som en del av et prosjekt jeg har gående på å fornye bilder og oppskrifter på kokebloggen. Du har kanskje fått det med deg dette allerede om du følger Kokebloggen på facebook.

Siden 12. januar 2015 har Kokebloggen vokst fra å ha to innlegg til hele 170 hvorav 135 av de er oppskrifter. Ettersom bloggen har blitt mer og mer kjent og synlig på nettet har jeg siden februar, hvor jeg hadde 705 besøk på siden økt gradvis frem til desember, hvor jeg nesten rundet over 4000 med 3966 besøk. Totalt i 2015 har det blitt registrert 20.440 besøk og 30.530 sidevisninger her på Kokebloggen.

Krydring | Thomas Won Nyheim | Kokebloggåret 2015 | Kokebloggen

Det har vært flere spennende høydepunkter opp igjennom 2015 og jeg kan vel diskutere vel og lenge om hvilke jeg mener er på topp. Ett av de er iallefall datofestet til 23. desemeber, hvor jeg klarte å snike meg inn på Blogglistens topp 200 liste og var den 25. mest leste matbloggen på Blogglisten. Det skal sies at dette kun varte en dag, men gøy var det likevel. Om du lurer på hvilke innlegg som var utslagsgivende på nettopp dette kan du jo  lese videre i innlegget, hvor jeg oppsummerer årets heteste innlegg.

Flere kommersielle aktører har tatt kontakt for å diskutere ev. samarbeid, noe som for meg teller positivt da det viser at arbeidet jeg legger ned i bloggen er interessant nok for andre til å satse på. Det skal jo sies at disse enkle sponsoravtalene som oftest gagner sponsorene mer enn det gjør Kokebloggen, men for en såpass «liten» blogg synes jeg det er koselig med litt oppmerksomhet. Så får vi heller se hvor veien fører videre.

Over tid har jeg fått flere «anbefalte innlegg» hos MatBloggerne som for en nystartet blogger skaper glede og energi til videre blogging. MatBloggerene, som etter nesten fem år skal legges ned i starten av året, har vært en satsning fra matprat.no som jobbet med å samle flere nordiske matblogger i en felles feed.

En annen trist sak. I slutten av 2015 ble Matbloggsentralen som var drevet av Ina Shelby fra bloggen Kjøkkentjeneste og Ina-Janine Johnsen fra  bloggen Mat på bordet lagt ned. I løpet av den korte tiden jeg hadde muligheten til å bli kjent med denne siden, kan jeg ikke si meg annet enn mektig imponert over innsatsen disse to damene la inn for å fremme nordiske matblogger. Takk for alt det gode arbeidet dere har gjort og lykke til videre!

De driver fortsatt instagramsiden til @matbloggsentralen videre så følg de gjerne der for mye spennende og god matinspirasjon.

Flere av dere har sikkert fått med dere at jeg er på Instagram under navnet @kokebloggen. Det mest populære bildet som ble lagt ut på Instagram-feeden i år var utrolig nok men kanskje ikke så overraskende ett kakebilde da «instagrammere» pleier å ha en forkjærlighet for det søte.

Et fåtall av dere har kanskje fått med seg at jeg også er på Pinterest under navnet, du gjettet det… Kokebloggen. I hovedsak legges lenker til oppskriftene mine ut her, så ikke noe nytt for deg som allerede følger meg her eller på Facebook. Men det er kanskje noen som ønsker alternative kanaler for å følge meg. Noe du kanskje ikke visste om min Pinterestkonto er at jeg har en egen «tavle» hvor jeg legger ut kjøkkenutstyr jeg mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Sjekk den ut her.

Mest leste innlegg første kvartal 2015

Nummer 3

Smørbakt torsk med stekte grønnsaker og potetmosSmørbakt torsk med stekte grønnsaker og potetmosNår det kommer til hvit fisk er torsk en stor favoritt i hjemmet, og da spesielt den lettsaltede varianten. Denne retten med potetmos og stekte grønnsaker er en av de rettene som vi roterer på torsdager, som er vår «fiskedag». Her kan du fritt velge om du ønsker å bruke naturell fisk eller lettsaltet, men siden...
Les videre

Nummer 2

Kylling Kiev med pokkolimosKylling Kiev med pokkolimosKylling Kiev er normalt sett å anta kommer fra Ukraina ut ifra navnet Kiev, som er Ukrainas hovedstad. Noen historikere er uenige og mener at den opprinnelig kommer fra Russland. Dette er en veldig enkel rett og tilberede og tar relativt kort tid, passer fint både til hverdags og kos. Kyllingen kan enten friteres eller bakes, serveres ofte med...
Les videre

Nummer 1

Featured | Sticky pad thai kyllingSticky pad thai kyllingDet er få nuddelretter som er mer favorisert enn en av Thailand sine nasjonalretter pad thai, og når man har smakt det, er det ikke vanskelig å tenke seg til hvorfor. Pad thai er nok en av mine favoritt wok-oppskrifter, om ikke nummer en, godt innenfor top tre. I motsetning til en del andre wok-oppskrifter tar...
Les videre

Mest leste innlegg andre kvartal 2015

Nummer 3

Kalve-entrecôte med stekt sopp, asparges og jegersausKalve-entrecôte med stekt sopp, asparges og jegersausSommeren er over og høsten har kommet for fullt. Du er sikkert som mange under den samme oppfatningen om at sommeren forsvant altfor fort og at det ikke har gjort annet enn å pøse ned med uendelige mengder vann. Så langt unna fakta er det nå ikke, men hvorfor ikke se det positive i det,...
Les videre

Nummer 2

Det siste måltidetDet siste måltidetMange av dere som følger Kokebloggen har kanskje fått med seg at det har vært fravær av ukesmenyer og at det ikke har kommet nye innlegg like ofte som før. Årsaken til dette vil jeg forklare nærmere i dette innlegget, samtidig som jeg presenterer Kokebloggens siste måltid fra kjøkkenet i Fjellsbyveien. I den siste tiden har min...
Les videre

Nummer 1

Fremhevet | Verden rundt med Castello Blå | CastelloVerden rundt med Castello BlåInnlegget er sponset av Arla Foods / Castello som en del av en utfordring gitt til bloggere. Vi matbloggere ble utfordret til å lage en rett som inneholdt osten Castello Blå, og kokebloggen.no tok selvfølgelig utfordringen. Det jeg finner så fascinerende med ost, er at den kan serveres på så utrolig mange spennende måter og at det...
Les videre

Mest leste innlegg tredje kvartal 2015

Nummer 3

Featured- | Klling med CashewnøtterKylling med cashewnøtterFørst og fremst må jeg bare si at jeg elsker woken min, hadde før en wok som var altfor liten, og hadde i lenger tid prøvd å finne en større og mer robust wok. Etter en god stund med leting, endte det opp med at jeg kjøpte en støpejernswok fra Le Creuset, som jeg på det...
Les videre

Nummer 2

Klassisk FårikålFårikålens dagFårikål har gang på gang blitt kåret til Norge sin nasjonalrett, sist gang i 2014 og første gang i 1972.  Ved siste avstemning vant fårikålen med 45 % av stemme mot 36 % stemmer for kjøttkakene. Siden dette er Norge sin nasjonalrett skulle det vel bare mangle at retten har sin egen dag. Fårikålens dag som...
Les videre

Nummer 1

Innbakte biffstrimler med ristede sesamfrøInnbakte biffstrimler med ristede sesamfrøWok er noe som alltid er en suksess ved matbordet og ofte svært populært hos de minste. Det finnes utallige variasjoner av wok-retter, ikke bare de klassiske men av egne varianter.  En av variantene som har falt i god smak i vårt hjem er en biff-wok med innbakte biffstrimler, servert sammen med en soya-/ sesambasert...
Les videre

Mest leste innlegg fjerde kvartal 2015

Nummer 3

Featured | Klassisk Waldorf-salatKlassisk WaldorfsalatWaldorfsalat er nok noe mange kjenner til og kan betegnes som en av de klassiske salatene man serverer til koldtbord her i Norge. Retten sies å ha oppstått rundt 1890-tallet en gang på hotellet Waldorf hotel (Waldorf-Astoria hotel) i New York, derav navnet Waldorfsalat. Det finnes mange variasjoner av Waldorfsalaten, men i hovedsak skal en Waldorfsalat inneholde,...
Les videre

Nummer 2

Kokt Juleskinke med kålrot- og rødbestappeKokt juleskinke med kårlot- og rødbestappeJuleskinke har i grunn ikke noe spesielt med julen å gjøre, annet enn navnet «juleskinke», dette er i utgangspunktet da lettsaltet og røkt skinkestykke. Du vil mest sannsynligvis finne varianter av dette i butikken gjennom hele året under navn som blant annet påskeskinke og sommerskinke. Om det er noen vesentlig forskjell mellom disse produktene, det kan...
Les videre

Nummer 1

Ribbe med tradisjonelt tilbehørRibbe med tradisjonelt tilbehørRibbe er mange nordmenns absolutte favoritt  når det kommer til selveste julekvelden. Og hvert år stiller vi det samme spørsmålet; er svoren sprø? Og spiser du ikke ribbe på julaften, ja da kan jeg med nesten sikkerhet si at du koser deg med pinnekjøtt. Og mange kan nok kjenne seg igjen å sitte på knærne...
Les videre

Som du kanskje forstod var det en del som var inne å så på min oppskrift på ribbe, kanskje mest interessant for mange tror jeg nok var tilbehøret, men hvem vet. Det var iallefall over 300 sidevisninger på lille julaften alene.

Thomas Won Nyheim | Kokebloggåret 2015 | Kokebloggen

Når det kommer til mine oppskrifter her på bloggen ønsker jeg både å formidle enkel hverdagsmat som kan skape matglede hele uken samt også legge ut en del klassiske favoritter, kanskje med en liten vri eller rett og slett for å kunne bli ett bedre oppslagsverk og ressurs. Jeg legger til tid og annen ut noen oppskrifter som kanskje ikke er helt hverdagsmat, men jeg håper dette kan være med på å inspirere til mye ny matglede og utfordre den indre hobbykokken på kjøkkenet hjemme hos dere.

Siden det er ett nytt år ser mange muligheten til litt forandring i hverdagen. For min del har jeg ikke satt meg noen spesifikke nyttårsforsetter hverken med bloggen eller i hverdagen for øvrig. Noen forandringer må dog til, som for eksempel ukemenyene her på bloggen. Jeg har i lengre tid følt at de har tatt opp mye plass på siden i oversikten over oppskrifter og kanskje ett noe forstyrrende element og har valgt å slutte med ukemenyer her på bloggen. Derimot kommer jeg til å prøve å legge ut ukemenyer på facebooksiden til kokebloggen, så følg meg gjerne der om du ønsker å få servert ukemenyer fremover.

Til et annet tema, det har vært en del snakk om bloggere sin etikk og integritet når det kommer til sponsede/ betalte innlegg. Du har kanskje lagt merke til at mine sponsede innlegg er godt merket med «sponset»? Samt en innledende tekst om annonselenker og produktplassering? Dette er ikke bare lovpålagt, men jeg gjør det for at du som leser skal med enkelhet kunne skille mellom sponsede og ikke sponsede innlegg og skal kunne ta en vurdering av mine meninger ut i fra dette. Jeg vil uansett bemerke; at for meg som person er det svært viktig at jeg kan stå for det jeg skriver om og vil være så oppriktig jeg kan i mine omtaler om produkter og tjenester som jeg får testet gjennom slike sponsoravtaler.

Wüsthof kniv | Thomas Won Nyheim | Kokebloggåret 2015 | Kokebloggen

Vil avslutte dette innlegget med å takke deg som leser for din støtte og håper å se deg besøke siden i året som kommer også.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook