Gå til innhold
13/06/2018

Kylling Kiev med pokkolimos

Publisert: av

Kylling Kiev er normalt sett å anta kommer fra Ukraina ut ifra navnet Kiev, som er Ukrainas hovedstad. Noen historikere er uenige og mener at den opprinnelig kommer fra Russland.

Dette er en veldig enkel rett og tilberede og tar relativt kort tid, passer fint både til hverdags og kos.

Kyllingen kan enten friteres eller bakes, serveres ofte med potetmos og stekte grønnsaker, jeg har valgt å servere denne med en potet- og brokkoli-mos («pokkolimos»).
Kylling Kiev med pokkolimos

Ingredienser

Kylling Kiev:

  • 1 stor kyllingfilet (per pers)
  • 2 baconstriper (per pers)
  • 1 ss urtesmør (per pers)
  • 2 egg
  • Hvetemel
  • Geriljemel
  • Parmesan

Pokkolimos:

  • 1 brokkoli, i buketter
  • 4 poteter, skrellt og oppdelt
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss rømme el. cremé fraîche
  • salt og pepper

Tilbehør:

  • Sjampinjong

Fremgangsmåte

Kylling Kiev:

  1. Skrell og kutt potetene og ha de i en kjele. Rens og snitt brokkolien i mindre buketter og ha de i gryten sammen med potetene. Ha i vann og salt, kok opp og la koke til potetene og brokkolien er møre.
  2. Varm en panne uten olje og stek bacon sprø, legg til side.
  3. Rens kyllingfiletene og lag ett snitt i den “tykke” delen av fileten, pass på at du ikke kutter igjennom men kun lager en liten “lomme”. I lommen legger du inn bacon og urtesmør (pass på at du ikke bruker samme skje/ kniv til å dytte smøret inn i kyllingen som du tar ut fra esken med smør på grunn av krysssmittefare).
  4. Gjør klar en bolle/ dyp tallerken med hvetemel, en med lett-pisket egg og en med griljermel og parmesanost
  5. Dekk til hele kyllingfileten i hvetemel og vend dem først i egg deretter i griljermel- og parmesanblandingen. Om du ser det nødvendig for å dekke skikkelig til hele fileten tar du å dypper en gang til i egg og griljermel- og parmesanblandingen.
  6. Sett stekeovnen på 175 °C.
  7. Finn frem en dyp stekepanne og fyll godt opp med olje som tåler varme(ikke oliven). La pannen varme seg helt opp før du legger kyllingfiletene forsiktig oppi. Stek til kyllingen får en fin og gyllen skorpe, snu kyllingen og når kyllingen er ferdig på begge sider. Legg filetene i en ildfast form og stek videre i forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter, til gjennomstekt.
  8. Når brokkoli og poteter er ferdig, hell av vannet og mos alt sammen, tilsett smør og melk gradvis mens du rører, helt til mosen får en fin og luftig konsistens. Avslutt med rømme og smak til med salt og pepper.
  9. Server gjerne med stekt sjampinjong.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook