Gå til innhold
21/06/2017

Sticky pad thai kylling

Publisert: av

Det er få nuddelretter som er mer favorisert enn en av Thailand sine nasjonalretter pad thai, og når man har smakt det, er det ikke vanskelig å tenke seg til hvorfor.

Pad thai er nok en av mine favoritt wok-oppskrifter, om ikke nummer en, godt innenfor top tre.

I motsetning til en del andre wok-oppskrifter tar denne retten litt lenger tid, men selve retten er enkel å tilberede kanskje noe vanskeligere å mestre.

Featured | Sticky pad thai kylling

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Pad thai:

  • 250 g risnudler
  • 12 scampi, medium størrelse
  • 250 g kyllingbrystfilet
  • 1,5 ts soyasaus
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1-2 fersk Rød Chili, finhakket
  • 1 ts revet galangal el. ingefær, finhakket
  • 4 vårløk, kuttet (separer det grønne fra det hvite)
  • 1 egg
  • 1 boks bønnespirer eller ca 300 g ferske
  • 1/2 dl usaltede peanøtter, grovhakket
  • olje til steking

Phad thai Saus:

  • 1 dl kyllingkraft
  • 3 ss risvin
  • 1 ss limejuice
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 ss fiskesaus
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1/2 ts hvit pepper

Fremgangsmåte:

  1. Finkutt 250 g kyllingbrystfilet og ha den oppi en bolle sammen med 1,5 ts soyasaus. Bland godt og sett til side. Bland ingrediensene i til pad thai sausen; 1 dl kyllingkraft, 3 ss risvin 1 ss limejuice, 4 ss brunt sukker, 2 ss fiskesaus,  1/2 ts cayennepepper og 1/2 ts hvit pepper. Rør sammen slik at sukkeret løser seg opp og sett til side.
  2. Kok opp vann, legg i 250 g risnudler oppi og skru av/ ta av varmen. La nudlene ligge å trekke i rundt 6 minutter, eller til de er myke nok til å bøyes. Ha risnudlene over i en sil og hell raskt over kaldt vann.
  3. Varm opp en wok til medium varme, ha i olje og vend woken slik at oljen fordeler seg fint rundt. Finhakk 3 hvitløksfedd og 1-2 rød chili avhengig av ønsket styrke, fjern frøene om du ønsker en enda mildere smak. Riv 1 ts galangal el. ingefær og finkutt 4 vårløk. Ha i hvitløk, rød chili, galangal/ ingefær og det hvite fra vårløken i woken og  «stir-fry» i 1 minutt.
  4. Ha oppi den marinerte kyllingen og «stir-fry» videre i 2 minutter. Ta oppi 12 scampi og «stir-fry» videre i 3 – 4 minutter til scampien blir rosa og kyllingen blir helt hvit. Når pannen blir «tørr» ha oppi 1 – 2 ss pad thai saus.
  5. Dytt ingrediensen i woken til side, ha oppi litt olje, knekk 1 egg i midten av woken og rør eggene raskt rundt til de får konsistensen som en blanding mellom speilegg og eggerøre. Ha oppi kokte risnudler og 3 – 4 ss pad thai saus . Bruk to stekespader el. og vend risnudlene inn i de andre ingrediensene. Fortsett med å tilsette saus og vende nudlene hvert 2. minutt til all sausen har blitt brukt opp og risnudlene har blitt seige og klissete. Merker du at wokpannen blir «tørr» underveis før det har gått 2 minutter, tilsetter du bare sausen oftere.
  6. Vend til slutt inn bønnespirene. Ta woken av platen og smak til med fiskesaus. Finhakk 1/2 dl peanøtter og dryss peanøtter og den grønne delen av vårløken før servering.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook