Gå til innhold
21/06/2017

Innbakte biffstrimler med ristede sesamfrø

Publisert: av

Wok er noe som alltid er en suksess ved matbordet og ofte svært populært hos de minste. Det finnes utallige variasjoner av wok-retter, ikke bare de klassiske men av egne varianter.  En av variantene som har falt i god smak i vårt hjem er en biff-wok med innbakte biffstrimler, servert sammen med en soya-/ sesambasert saus og sesamfrø.

Hvilke grønnsaker vi velger å ha i varierer ofte fra gang til gang, men i denne oppskriften har jeg valgt å ta med en herlig kombinasjon av friske og smakfulle grønnsaker. Rødløken og paprikaen er med på å gi retten en fin sødme sammen med det friske fra vårløken og krønsjen fra aspargesbønnene. Disse grønnsakene jobber bra sammen med det litt syrlige/ salte fra soya- og sesamsausen.

Det skal sies at wok er en fantastisk måte å få i barn gode grønnsaker, men det er viktig å være påpasselig med saltinnholdet i woken. Soyasaus inneholder en del salt, men finnes i varianter med mindre salt, Kikkoman har blant annet en variant med grønn kork, merket «less salt» som inneholder 9,6 g salt per 100 g fremfor 16,9 g som den vanlige soyasausen fra kikkoman inneholder.

Har du en «favoritt-wok»? Del gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Innbakte biffstrimler med ristede sesamfrø

Oppskriften er beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Kjøtt

  • 600 g entrecôte av storfe
  • 2 egg
  • 1/2 dl hvetemel
  • 1/2 dl maisenna
  • 3 dl olje til fritering
  • 1 ts tørkede chilflak
  • 2 ts paprikakrydder
  • 1 ts chilikrydder
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss olje
  • salt og pepper

Grønnsaker

  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 bit fersk ingefær (ca. 2 x 2 cm), finhakket
  • 100 g aspargesbønner, endene kuttet av
  • 1 rødløk, tynne skiver
  • 1 rød paprika, tynne skiver
  • 5 vårløk, skiver, skråskjært

Saus

  • 1/2 ts sesamolje
  • 8 ss soyasaus
  • 2 ts risvin
  • 2 ts brunt sukker
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1/2 dl vann
  • 2 ts maisenna, blandet ut i vannet

Annet

  • 3 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. Gjør klar risen om du ønsker å servere det sammen med woken, se oppskriften for dampet ris her.
  2. Rist sesamfrøene raskt i en tørr wok/ panne og legg til sides. De er klare akkurat i det de bytter farge (gyllent brune).
  3. Knus chiliflakene i en morter og bland det sammen med paprika- og chilipulveret. Ha krydder, soyasaus og olje i en stor bolle og bland godt.
  4. Skjær biffstykket i strimler og ha det oppi bollen sammen med marinaden og masser det godt inn. La dette hvile kjølig til du er klar med neste steg.
  5. Gjør klar egg og mel til biffkjøttet. Jeg foretrekker å bruke en bolle/ dyp tallerken til eggene og en større form/ brett til melet, slik at jeg lett kan dekke hele kjøttbitene raskt og uten for mye kliss.
  6. Dypp først biffstrimlene i eggene og deretter i melet, pass på at melet dekker strimlene helt. Legg de ferdig-dekte strimlene til sides.
  7. Når alle biffstrimlene er godt tildekt, gjør du klar en wok med olje til fritering. Friter biffstrimlene i små porsjoner av gangen (5-6 biter). La de steke til de har fått en fin og gyllen overflate, ca. 1-2 minutter. La de hvile og renne av seg litt olje, før du steker de ytterligere 1-2 minutter. Legg de over på litt kjøkkenpapir for å la de renne av seg så mye overflødig olje som mulig. Gjenta til alt kjøttet er ferdigstekt. Hell ut olje og tørk av woken med litt kjøkkenpapir.
  8. Gjør klar grønnsakene; finhakk hvitløk, chili og ingefær, kutt paprika og rødløk i tynne skiver, kutt av endene på aspargesbønnene og skråskjær vårløken. Legg til sides.
  9. Bland sammen alle ingrediensene til sausen, bortsett fra vann og maisenna. Rør godt i sausen til mesteparten av sukkeret har løst seg opp.
  10. Ha litt olje i woken, la den bli varm og ha i ingefær, hvitløk og chili, la det frese raskt i 1-2 minutter før du tilsetter rødløken og paprikaen. Stek videre i 1-2 minutter før du tilsetter resten av grønnsakene. La alt steke videre i 2-3 minutter.
  11. Tilsett kjøttbitene og la det steke sammen med grønnsakene i 1 minutt før du tilsetter sausen. La dette steke/ koke i 1-2 minutter, rør sammen maisenna og vann i en liten kopp og tilsett det i woken. Rør godt og la alt koke i til sausen tykner, ca. 2-3 minutter bør være nok.
  12. Før servering strør du over de ristede sesamfrøene.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook