Gå til innhold
13/06/2018

Klassisk Waldorfsalat

Publisert: av

Waldorfsalat er nok noe mange kjenner til og kan betegnes som en av de klassiske salatene man serverer til koldtbord her i Norge. Retten sies å ha oppstått rundt 1890-tallet en gang på hotellet Waldorf hotel (Waldorf-Astoria hotel) i New York, derav navnet Waldorfsalat.

Det finnes mange variasjoner av Waldorfsalaten, men i hovedsak skal en Waldorfsalat inneholde, eple, stangselleri og valnøtter, i en majones-dressing. Oppskriften som jeg bruker er av den klassiske varianten man vil kunne finne på norske koldtbord, som i tillegg til de ovennevnte ingrediensene inneholder druer og ananas.

Klassisk Waldorfsalat

En noe litt utradisjonell ingrediens man kan bruke i en Waldorfsalat er for eksempel kylling, dette vil også gjøre salaten til ett noe mer komplett måltid som for eksempel en enkel lunsj. Noen sverger til å bruke tørkede frukter, som rosiner og dadler så man trenger ikke nødvendigvis og bare lage en helt vanlig Waldorfsalat når man først er i gang.

Siden salaten også er såpass rask å lage passer den fint som tilbehør til annet enn koldtbord også. Prøv den sammen med kalkunen til nyttårsaften eller ved siden av den kokte juleskinken i år. For å få litt mer «julete» stemning på salaten kan du prøve å tilsette tørkede tranebær og litt honning.

Featured | Klassisk Waldorf-salat

Beregnet for 8 personer som tilbehør til større koldtbord

Ingredienser

  • 3 stk epler (royal gala el. pink lady), i biter
  • 3 selleristenger, i biter
  • 150 g røde druer (crimson),  delt i to
  • 150 g grønne druer (sugarone), delt i to
  • 1 boks ananas (250 g), i biter
  • 2 dl kremfløte, stivpisket
  • 1 ts sukker
  • 1 pk majones (115 g)
  • 1/2 sitron, saften og litt skall
  • 125 g valnøtter (uten skall), i biter

Fremgangsmåte

  1. Del 3 epler i biter. Rens 3 selleristenger og del de i små biter.
  2. Del 150 g røde og 150 g grønne druer i to.
  3. Hell av laken fra 1 boks ananas og ta vare på denne til senere. Kutt ananasen i mindre biter.
  4. Ha 2 dl kremfløte og 1 ts sukker i en bolle og pisk til den blir stiv.
  5. Vend forsiktig inn 1 pk majones i kremen.
  6. Smak til kremen med saften fra 1/2 sitron og ananaslaken.
  7. Ha frukten (spar på noen av druene til pynt) og 75 g valnøtter i en bolle og hell over kremen. Riv over litt sitronskall og bland forsiktig, til du har fått dekket alt med krem.
  8. Pynt  med 50 g valnøtter og noen druer.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook