Gå til innhold
13/06/2018

Det siste måltidet

Publisert: av

Mange av dere som følger Kokebloggen har kanskje fått med seg at det har vært fravær av ukesmenyer og at det ikke har kommet nye innlegg like ofte som før. Årsaken til dette vil jeg forklare nærmere i dette innlegget, samtidig som jeg presenterer Kokebloggens siste måltid fra kjøkkenet i Fjellsbyveien.

I den siste tiden har min familie og jeg vært svært opptatt med kjøp av nytt kjøkken, som har resultert i at vi har måttet bruke mye tid og ressurser på dette. Noe som dessverre har ført til at jeg har måttet nedprioritere bloggingen en periode. Det skal sies at det fulgte med noen ekstra rom med kjøkkenet, blant annet stue, soverom og bad, men det kan man vel anse som uvesentlig?

Ingredienser | Det siste måltidet

Som det siste måltidet fra Fjellsbyveien valgte jeg å servere lettsaltet torsk, med fusilli servert sammen med en nydelig chorizo og tomatsaus.

Det siste måltidet

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

  • 800 g lettsaltet torsk (tint)
  • 400 g fusilli
  • 125 g chorizo, i biter
  • 50 g soltørkede tomater i olje, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hele flådde hermetiske tomater
  • 1 gul løk, finhakket
  • 1 rød paprika, tynne skiver
  • 1 grønn paprika, tynne skiver
  • 1 gulrot, i biter
  • 1 tomat, i biter
  • olje til steking
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Start med å koke opp vannet til fisken og pastaen hver for seg.
  2. Del opp chorizoen og gulroten i små biter ca. 0,5 x 0,5 cm.
  3. Finhakk løken og grovhakk tomaten.
  4. Kutt paprikaen i tynne skiver og finhakk de soltørkede tomatene.
  5. Når vannet til pastaen fosskoker tilsetter du pastaen sammen med 1 ts salt og la den koke til al dente. Smak til underveis for å være sikker.
  6. Skru ned varmen på kjelen til fisken, slik at det ikke lenger koker. Ha i fisken i kjelen og la den trekke i 6-8 minutter avhengig av størrelsen på bitene.
  7. Ha litt olje i en panne og varm opp. Tilsett chorizoen og la den steke litt til rødfargen begynner å farge av på oljen. Tilsett løken og stek videre til den har fått en fin og gyllen overflate. Tilsett gulrøttene sammen med paprika og fersk tomat. La dette steke videre i 3-4 minutter.
  8. Lag en liten lomme til tomatpureen i midten av pannen og fres tomatpureen raskt i 1 minutt. Ha oppi de soltørkede tomatene og rør rundt.
  9. Hell over de hermetiske tomatene og knus tomatene med en stekespade eller lignende. La sausen småputre ved svak varme i 6-8 minutter.
  10. Ha gjerne litt nykvernet pepper og god olivenolje over før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook