Gå til innhold
13/06/2018

Kremet karrisuppe med grønnsaker og risnudler

Publisert: av

Grønnsakssuppe er digg, ferdig snakket. Stort pluss er det selvfølgelig om det er en karrisuppe og ikke minst vegansk. Denne suppen er stappfull av gode og sunne ingredienser og en eksplosjon av smaker. Er du skeptisk til vegetar/ vegansk mat er dette en av rettene du bør prøve.

Ingredienser | Kremet karrisuppe med grønnsaker og risnudler

Grønnsakssuppe er en fantastisk måte å få i seg grønnsaker på og det er nesten ingen begrensinger på hvilke ingredienser man måtte føle for å tilsette. Denne karrisuppen ble lagd uten fersk chili, da jeg ønsket å lage en litt mildere variant nå på sommeren, men om man skulle ønske å spice det opp litt er det bare å tilsette en rød chili eller to.

Kremet karrisuppe med gronnsaker og risnudler

Beregnet for 2 barn og 2 voksne

Ingredienser

Karribase

  • 1 gul løk, tynne strimler
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts chilikrydder
  • 1 ts fersk ingefær
  • 1 ts tørket kaffir limeblader
  • olje til steking

Suppe

  • 5 dl grønnsakskraft
  • 2 bks kokosmelk (400g), light
  • 3 gulerøtter, i biter
  • 2 poteter, i biter
  • 1 blømkålhode, i små buketter
  • 2 sitrongress
  • 75 g koriander, finhakket
  • 2 ss limesaft
  • 100 g peanøtter, usaltet, finhakket
  • salt og pepper

Nudler

  • 400 g risnudler

Fremgangsmåte

  1. Start med å finne frem en stor kjele 4-5 l.
  2. Strimle 1 gul løk og finhakk 4 fedd hvitløk.
  3. Ha litt olje i kjelen og varm opp.  Tilsett 1 gul løk og la den frese i 2-3 minutter til den begynner å bli litt gjennomsiktig og myk.
  4. Skrell en «tommelfinger»-bit med fersk ingefær og kutt den i små biter. Ha 1 ts ingefær oppi en morter  sammen med 1 ts tørket kaffir limeblader og 1 ts chilikrydder.
  5. Mos dette til en fin paste.
  6. Ha i 4 fedd finhakket hvitløk og la det frese videre i 1 minutt. Tilsett 2 ts garam masala og 2 ts gurkemeie, rør rundt og la det frese videre i 1-2 minutter.
  7. Om det begynner å bli litt tørt i kjelen, tilsett litt mer olje. Bland inn pasten du lagde tidligere og la dette steke videre i 2-3 minutter.
  8. Kutt 3 gulrøtter og 2 poteter i biter.
  9. Hell over 5 dl grønnsaksraft og la dette koke opp før du skrur ned temperaturen og lar det småkoke i 1 minutt før du tar oppi 2 bks koksmelk (400g). Rør rundt og gi det ett nytt oppkok og skru ned varmen igjen, slik at det småkoker.
  10. Kok opp vann til risnudlene.
  11. Ta vannet av varmen og dynk 400 g risnudler i  det varme vannet i 10 minutter, til de er ferdigkokt, de skal gjerne være litt klissete når du tar på de, men ikke harde.
  12. Ha oppi gulrotbitene i kjelen.
  13. La suppen småkoke i 2 minutter før du har oppi potetbitene og lar det koke videre i 3-4 minutter.
  14. Del 1 blomkålhode i mindre buketter og legg til sides.
  15. Kutt av den øverste delen av sitrongresset og slå litt på rotdelen av sitrongresset for å frigjøre de gode smakene.
  16. Ha sitrongresset oppi kjelen, husk at disse må fjernes før servering.
  17. Tilsett blomkålbitene,  75 g finhakket koriander og 2 ss limesaft.
  18. Kok videre i 3-4 minutter til blomkålen er ferdig.
  19. Smak til med salt og pepper.
  20. Ha risnudlene i en dyp tallerken og hell over suppen. Risnudlene vil trekke til seg mer og mer smak desto lenger de får ligge å trekke.
  21. Finhakk peanøttene og dryss over suppen før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook