Gå til innhold
13/06/2018

Gulrot- og ingefærsuppe

Publisert: av

Det er få ting som varmer kroppen bedre enn en god suppe. Prøv deg på en herlig gulrot- og ingefærsuppe med smaker som kan minne om Thailand. Ikke bare har denne suppen herlige smaker, men den er også proppfull med sunne ingredienser. Og jeg kan nesten garantere at den faller i smak hos de fleste, selv de aller minste i familien. Det gjorde den i alle fall hos oss

Mange tror kanskje at det å lage suppe fra bunnen av krever mye arbeid, men tvert i mot. Suppen lager seg som oftest av seg selv. Den krever bare litt kutting i forkant, som de fleste middagsretter gjør og så er det bare å la den koke og godgjøre seg. Det aller viktigste for meg når jeg lager suppe er en stavmikser. Selv om man fint kan bruke en blender eller lignende, kan det fort bli mye søl når man lager supper uten stavmikser.

Gulrot og ingefærsuppe

Ønsker du en enda større smak av Thailand kan du erstatte deler av grønnsakskraften med kokosmelk. Kokosmelken er noe tykkere enn det grønnsakskraft normalt er så behold gjerne mer grønnsakskraft enn det du erstatter med kokosmelk. Legger du til 2 dl kokosmelk kan du for eksempel sløyfe 1 dl grønnsakskraft. Prøv deg gjerne frem til du får ønsket konsistens.

Topp også gjerne med frisk koriander i tillegg.

Featured | Gulrot og ingefærsuppe

Beregnet for 4 personer

Ingredienser

  • 500 g gulrøtter, i biter
  • 2 poteter, i biter
  • 400 g butter beans, i lake
  • 2 tomater, skrelt
  • 1 løk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 9 dl grønnsakskraft
  • 2 ts tomatpuré
  • 20 g ingefær, revet
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 ts muskat, revet/ malt
  • olivenolje, til steking
  • 1 dl mandler, hakkede
  • 1 vårløk, finsnittet
  • litt rømme (kan sløyfes om du ønsker en vegansk rett)

Fremgangsmåte

  1. Start med å skrelle 500 g gulrøtter og 2 poteter. Del de i mindre biter, helst i noenlunde like størrelser. Legg til sides.
  2. Skrell og finhakk 1 løk, rens en ingefærbit (30 – 40 g) og riv den. Rens og finhakk 3 fedd hvitløk og 1 rød chili. Fjern gjerne frøene fra chilien om du ikke ønsker ett fullt så spenstig resultat. Jeg gjør dette ved å skjære av toppen av chilien ved stilken for deretter å «gni» chilien mellom hendene ved å la den rulle, slik at frøene detter ut i åpningen jeg laget til.
  3. Fjern skinnet på 2 tomater og skjær ut kjernen. Grovhakk tomatkjøttet og legg til sides.
  4. Ha litt olivenolje i en stor kjele og varm den opp til medium/ høy varme. Ha oppi revet ingefær, finhakket løkfinhakket hvitløk og finhakket chili.
  5. La dette steke i 3 – 5 minutter til løken blir gyllen og myk . Riv over 1/2 ts muskat og ha oppi 2 ts tomatpuré. Bland godt og la det steke videre under omrøring i 2 minutter til.
  6. Ha oppi gulrøtter, poteter og tomater og la det steke under omrøring i ytterligere 2 minutter.
  7. Tilsett 9 dl grønnsakskraft og 400 g butter beans med laken fra boksen. Rør rundt, gi det ett oppkok og skru ned temperaturen til middels varme. La det småputre i 20 – 30 minutter til gulrøttene og potetene har kokt helt igjennom.
  8. Bruk en stavmikser eller lignende og kjør suppen glatt og jevn. Gi det ett lite oppkok igjen og la det småkoke i 5 minutter til.
  9. Finhakk 1 dl mandler og finsnitt 1 vårløk. Server suppen med litt rømme og et dryss med mandler og vårløk.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook