Gå til innhold
21/06/2017

Byggrynsalat med prosciutto di parma, pinjekjerner og grana padano

Publisert: av

Dette er en enkel og lett salat med masse smak og gode teksturer. Smaken i retten kommer fra den gode spekeskinken, osten og smakfull olivenolje.

Byggryn inneholder også viktige næringsstoffer som jern og er også en moderat kilde til protein. De inneholder også større mengder av fiberen betaglukan som er med på senke kolesterolnivået. Så med andre ord er det flere grunner enn bare smaken for å velge byggryn.

Om du ønsker å nyte denne som en siderett som tilbehør til kjøtt eller annen mat er opp til deg, jeg mener at den fungerer like fint som en lett lunsj.

Byggrynsalat med prosciutto di parma, pinjekjerner og grana padano

Beregnet for 3-4 personer som hovedrett eller 4-6 som siderett.

Ingredienser

  • 4 dl tørr byggryn, vannet ut
  • 150 g prosciutto, i biter
  • 200 g slangeagurk, i biter
  • 50 g pinjekjerner
  • 4 ss grana padano
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • olje til steking
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha 4 dl byggryn i en bolle med kaldt vann dagen i forveien og la de ligge kjølig over natten til du skal bruke det dagen etter. Pass på at det er nok vann i bollen, byggrynet utvider seg og litt vann vil fordampe.
  2. Ha byggryn i en kjele med 8 dl vann. La dette koke i 30-40 minutter til byggrynene er ferdigkokt. Du kan øke koketiden med 10 minutter om du ikke har ferdig utvannet byggryn.
  3. Kutt 150 g prosciutto i biter, ha litt olje i en stekepanne. Ha i 150 g prosciuttoen i biter og stek til de blir sprø. Legg til sides og la tørke på litt kjøkkenpapir.
  4. Når byggrynene er ferdig, heller over i et dørslag og la de renne av seg vann.
  5. Del 200 g slangeagurk  i biter.
  6. Bland sammen kokt byggryn, stekt prosciutto, slangeagurk og 50 g pinjekjerner.
  7. Riv over 4 ss grana padano, klem ut saften fra en halv sitron (ca. 2 ss sitronsaft) og hell over 2 ss olivenolje. Bland godt og smak til med salt og pepper.

 

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook