Gå til innhold
13/06/2018

Quinoasalat med spinat, kikerter og avokado

Publisert: av

Quinoa er en ingrediens som har oppnådd mye popularitet på det norske markedet de siste årene. Ikke bare er det en fantastisk ingrediens når det kommer til smak, men også veldig næringsrikt. Quinoa er også en fullgod erstatning til både ris og poteter i mange måltider.

Avokado er også en av de ingrediensene jeg har lagt merke til har fått seg en opptur, og da tenker jeg ikke på avokadoen i guacaemolen som serveres sammen fredagstacoen. De som har lagt sin elsk på nettopp denne frukten bruker den ikke lenger bare til guacemolen, men spiser den som den er, kanskje med litt krydder. De har den kanskje på brødskiven eller knekkebrødet som pålegg, noe som fungerer helt ypperlig på grunn av avokadoen sin kremete konsistens og fungerer nesten som en slags kremost. Avokaden kan fint brukes i salater som alternativ til ost, sånn som i denne oppskriften.

Ublandet | Quinoasalat med spinat, kikerter og avokado

Kombinasjonen av quinoa, kikerter og avokado gjør at denne retten på ingen som helst måte har mangel på proteiner og smak. Spinat er også en av de råvarene med høyest naturlig forekomst av folat, med unntak av enkelte bønner. Det er ikke uvanlig og å underskudd på folat om man ikke har mye grønnsaker og bønner i kostholdet sitt, og mange gravide og ammende trenger ofte tilskudd av folat. Så hvorfor ikke spise litt mer bønner og spinat.

Så om du ønsker en sunn salat en herlig frisk smak bør du absolutt prøve deg på denne.

Quinoasalat med spinat, kikerter og avokado

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Quinoa

 • 2 dl quinoa
 • 4 dl vann

Kikerter

 • 2 dl kikerter, tørre, legg i bløt over natten (ev. bruk en 400 g boks med kikerter)
 • 2 ss honning
 • 2 ts paprikakrydder
 • 1 ts spisskummen
 • olje til steking

Salat

 • 200 g spinat, grovskjært
 • 5 tomater, delt i biter
 • 1 rødløk, finhakket
 • 1 avokado, delt i biter
 • extra virgin oliven olje

Fremgangsmåte

Husk å legge kikertene i bløt dagen i forveien om du ikke bruker ferdigkokte/ bløtlagte kikerter.

 1. Start med å skylle 2 dl quinoa godt i kald vann. Ha quinoaen i en kjele sammen med 4 dl vann. Kok opp uten lokk, la det få koke skikkelig opp i 1-2 minutter, skru ned varmen til lav og sett på lokket. La det få «dampe» i 15-20 minutter til all væsken har blitt borte.
 2. Hell vannet av kikertene og la de ligge å renne av seg mest mulig væske. Varm en stekepanne med litt olje til medium/ høy varme og ha i kikertene. Rist kikertene lett i 3 – 4 minutter til de begynner å få litt farge. Ha over 2 ts paprikakrydder og 1 ts spisskummen. Vend krydderet godt inn i kikertene og rør inn 2 ss honning. La dette steke videre 4 – 5 minutter til du ser at kikertene begynner å bli gylne. Sett til sides og la det kjøle seg litt.
 3. Finn frem 200 g spinat. Om spinaten ikke er skylt på forhånd, skyll de raskt i vann og fjern det du kan av væske, enten med en salatslynge eller la det renne av og bruk litt kjøkkenpapir til å tørke av overflødig væske. i grove strimler. Skjær spinaten i grove strimler.
 4. Del 5 tomater i grove biter.Finhakk 1 rødløk. Fjern skallet og steinen fra 1 avokado og del den i biter.
 5. Når quinoaen er ferdigkokt, blander du sammen quinoa, kikerter, spinattomatbiter, finhakket rødløk og avokadobiter i en salatbolle. Ha gjerne over litt extra virgin oliven olje før servering.

 

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook