Gå til innhold
13/06/2018

Quinoasalat med sobanudler

Publisert: av

Denne retten er laget for å være veldig allergiker-vennlig, og er kanskje ikke det man vil anse for å være hovedfokuset på Kokebloggen, men inniblant slår jeg meg litt løs og prøver nye ting. Noe som for det meste blir godt mottatt i hjemmet. Tror jeg iallefall.

Quinoa er ofte omtalt som «supermat», og dette er ikke uten grunn. På grunn av quinoaens naturlige høye proteininnhold og ikke minst at den er glutenfri gjør den svært ettertraktet for mange som har spesielle behov i kostholdet. Ikke nok med det, så inneholder quinoa mange vitaminer og mineraler, uten at jeg skal gå i nærmere detalj om dette.

Man vil kanskje tro at quinoa ikke er et fullgodt alternativ til annet tilbehør til maten, tvert i mot. Quinoa har en helt unik smak og konsistens som gjør det til en glede og bruke det i maten. Har du ikke prøvd quinoa, har det begynt å bli mer og mer vanlig å finne i de vanlige dagligvarehyllene.

I denne retten har jeg valgt å bruke sobanudler i tillegg til quinoan for å gjøre den ett litt mer spennende. Sobanudlene her er fra King Soba, kjøpt i butikken Life, dog ikke tilgjengelig i deres nettbutikk dessverre. Disse nudlene er laget av bokhvete, som også er 100% glutenfritt. Bokhvete er ikke beslektet med hvete som kanskje navnet ville tilsi, men er en slags «nøtt».

Quinoasalat med sobanudler

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

 • 250 g sobanudler (king soba)
 • 2 dl quinoa
 • 4 dl kyllingkraft (1 kopp maggi kylling fond)
 • 150 g spinat, grovkuttet
 • 2 gulrøtter, i skiver
 • 1 grønn paprkia, i biter
 • 5-6 store reddiker, i skiver
 • olivenolje
 • salt og pepper

Fremgangsmåte

 1. Kok opp 250 g sobanudler etter anvisning på pakken.
 2. Skyll 2 dl quinoa godt under rennende kaldt vann. Ha quinoaen i en kjele sammen med 4 dl vann og 1 kopp maggi kylling fond. Kok opp uten lokk, la det få koke skikkelig opp i 1-2 minutter, skru ned varmen til lav og sett på lokket. La det få «dampe» i 15-20 minutter til all væsken har blitt borte.
 3. Skrell og kutt 2 gulrøtter i tynne skiver, kutt de gjerne diagonalt for syns skyld.
 4. Kutt og del 1 grønn paprika i mindre biter. Jeg foretrekker å kutte av stilken først. Sette paprikaen opp ned (stilkdelen ned), kutte langs «kantene» fra bunnen og ned (mot stilkdelen), dette vil si at jeg ikke vil få med den hvite hinnen eller frøene når jeg kutter. Ta deretter å strimle eller del paprikaen i ønskede biter.
 5. Del 5-6 store reddiker i tynne skiver.
 6. Grovhakk 150 g spinat.
 7. La gjerne sobanudlene og quinoaen få kjøle seg litt før du blander alt sammen.
 8. Dryss gjerne litt salt, nykvernet pepper og god olivenolje over før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook