Laks er en fisk som har mye smak og fint kan klare seg uten ekstra smakstilsetning. Salt og pepper holder ofte lenge. Så sammen med en enkel og frisk salat vil du få en lett og herlig rett med masse smak.
Bulgur er både enkelt og raskt å lage, ikke bare smaker bulgur veldig godt, men inneholder også en god del jern. Med sine 1,9 mg jern per 100 g inneholder kokt bulgur nesten like mye som rå spinat med sine 2,1 g per 100 g. Så om du føler at det kanskje er litt vanskelig å få i seg det jernet man trenger kan kanskje det å bytte ut risen av og til med bulgur hjelpe på.
Paprikaen, løken og aspargesbønnene gjør at bulgursalaten får en frisk og crunchy smak, som gjør seg veldig godt sammen med de milde smakene fra laksespydene. Raskt og enkelt måltid med friske og gode smaker. Absolutt å anbefale.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
Laksespyd
- 700 g laksefilet, uten ben og skinn
- salt og pepper
- olivenolje
- 12 trespyd
Bulgursalat
- 3 dl bulgur
- 6 dl vann
- 1/2 løk, finhakket
- 150 g aspargesbønner, delt i to
- 1 rød paprika, delt i små biter
- 50 g bladpersille, grovt revet
- salt og pepper
- olivenolje
Fremgangsmåte
- Legg trespydene i vann til du er klar med laksen. Del 700 g laksefilet i terninger (2 cm x 2 cm). Når du har delt opp laksen trer du bitene på spydene. Krydre spydene lett med salt og pepper og hell over litt olivenolje før steking.
- Ha 3 dl bulgur i en kjele med 6 dl vann og gi det ett lite oppkok, for så å skru ned varmen til lav varme. La småkoke i 12 minutter til bulguren har kokt seg ferdig.
- Finhakk 1/2 løk. Del 150 g aspargesbønner i to og trim av endene. Ta 1 rød paprika og del i små biter.
- Varm en stekepanne opp til medium/ høy varme og stek laksespydene til har blitt gylne og fine på alle sidene. 1 – 2 minutter på hver side.
- Bland sammen finhakket løk, aspargesbønner og paprikabiter sammen med ferdigkokt bulgur.
- Riv 50 g bladpersille i grove biter, dryss bladpersillen over bulgursalaten sammen med litt olivenolje før servering. Server sammen med laksespydene.