Gå til innhold
13/06/2018

Panco- og basilikumkylling med pappardelle

Publisert: av

En av de urtene brukt i det italienske kjøkkenet er basilikum. Sammen med oregano, rosmarin og timian er basilikum absolutt ikke uvanlig å finne i klassiske italienske retter. Og en kombinasjon som mange har lagt sin elsk på er pasta og pesto. Pesto får sin distinkte grønne farge fra fersk basilikum og sin herlige kremte konsistens fra knuste pinjekjerner. Det finnes flere varianter av pesto, men jeg vil tørre å påstå at basilikumpestoen er den mest populære.

For en god tid tilbake var jeg på en workshop hos Haugen Gruppen i forbindelse med Saltpartnerskapet. Workshopens agenda var rett og slett salt, og hvordan man kan jobbe med å senke saltinntaket i de norske hjem. Om du ønsker å lese litt mer om skjulte salter og noen av problemene med for høyt inntak av salt kan du lese litt om dette i mitt innlegg om World Salt Awarness Week 2016. Etter denne workshopen fikk jeg en del vareprøver med meg hjem, blant annet Blue Dragon Panko Bread Crumbs.

Jeg har allerede laget en oppskrift hvor jeg bruker Blue Dragon Panko Bread Crumbs; Pankopanert kyllingbryst fylt med blåmuggost. Jeg har også tidligere snakket om at jeg ikke er en spesielt tilhenger av en del av disse ferdig woksausene som en del produsenter leverer. Men mange av basisproduktene de har, som blant annet fiskeolje, risvin og sesamolje er produkter jeg ikke har noen problemer med å ta i bruk.

Panco- og basilikumkylling med pappardelle

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Panko- og basilikumspanert kyllingbryst

 • 700 g kyllingbrystfilet
 • 2 egg, eggplommene
 • 75 g blue dragon panko breadcrumbs, knust
 • 50 g basilikum, fersk
 • olje til steking

Pappardelle

 • 400 g tørr pappardelle
 • 4 l vann
 • 4 ts salt
 • 150 g spinat, strimlet
 • 75 g parmigiano reggiano
 • 4 ts extra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

 1. Start med å tørke av 700 g kyllingbrystfilet med litt kjøkkenpapir.
 2. Forvarm stekeovnen til 180 grader celcius over og undervarme.
 3. Pisk sammen plommene fra 2 egg.
 4. Ha 75 g panko breadcrumbs og 50 g basilikum i en blender og kjør til fin masse.
 5. Dypp først kyllingbrystfiletene i eggeplommene, dekk kyllingbrystfiletene deretter med panko- og basilikumsblandingen.
 6. Ha litt olje i en stekepanne og varm den opp til medium/ høy varme.
 7. Bruk en stekespade til å legge kyllingbrystfiletene over i stekepannen og stek de 3 – 4 minutter på hver side, til de har fått en gyllen og crispy overflate.
 8. Ha deretter kyllingbrystfiletene over på ett stekebrett eller i en ildfast form og sett de inn i ovnen og la de ettersteke i 15 – 20 minutter til de er helt gjennomstekt.
 9. Kok opp 4 l vann med 4 ts salt. Når vannet fosskoker har du i 400 g pappardelle.
 10. Strimle 150 g spinat og riv 75 g parmigiano reggiano.
 11. Ha litt olje i en stekepanne og varm opp til medium varme og stek spinaten raskt til den begynner å ta litt farge og bli myk, tilsett kokt pappardelle, revet parmigiano reggiano og 4 ts extra virgin olivenolje.
 12. La dette steke i rundt 2 – 3 minutter til osten har smeltet.
 13. Server panko- og basilikumspanert kyllingbryst sammen med pappardelle.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook