Adams Matkasse.

Denne uken tester ..." /> Adams Matkasse.

Denne uken tester ..." /> Gå til innhold

13/06/2018

Frankfurter med barbecuesaus, bulgursalat og salat

Publisert: av

Innlegget er sponset av Adams Matkasse.

Denne uken tester jeg ut Originalkassen fra Adams Matkasse og nå har jeg nådd finaleretten i oppskriftheftet, «lysere tider» denne uken.

I det siste har jeg fått helt dilla på bulgur, en matvare opprinnelig fra midtøsten, typisk forbundet med tyrkisk mat, og man kan si at det var ett artig sammentreff at en av rettene denne uken inneholdt nettopp bulgur. Bulgur lages av durumhvete, og kan ligne litt på couscous som kanskje er en mer kjent vare her i Norge.

Ingredienser | Frankfurter med barbecuesaus, bulgursalat og salat | Adams Matkasse

Omtrent det første som fanget oppmerksomheten min når jeg åpnet matkassen fra Adams Matkasse, var bulguren. På forpakningen til bulguren var det jo et bilde av selve Adam. Bulguren var økologisk, var av god kvalitet med en herlig smak. Om du skulle være usikker så skal forholdet mellom bulgur og vann være 1 kopp bulgur til 2 kopper vann.

Frankfurterpølsene er fra samme leverandør som baconterningene som ble brukt i Gulrot- og linsesuppe med bacon og vårløk, A. Idsøe, og når man tar en titt på varedeklarasjonen ser man fort at dette er pølser av høy kvalitet da kjøttinnholdet i denne pølsen er hele 70 %. Og når det gjelder smaken er det det lite å utsette på den.

Som jeg nevnte i innlegget mitt hvor jeg testet Kyllinglår med radiatoripasta, granateple, mangosalat og teriyakisaus, er jeg ikke så veldig tilhenger av ferdigsauser, noe som fulgte med her også. «Sausen» som fulgte med var en Santa Maria BBQ Marinade smokey honey, noe jeg følte kanskje dominerte litt for mye i smak.

Agurk og avokado | Frankfurter med barbecuesaus, bulgursalat og salat | Adams Matkasse

Kombinasjonen av avokado og agurk er noe jeg ikke har vært borti før når det kommer til denne type salater, og for å være helt ærlig, det fungerte helt fantastisk. De friske smakene fra agurken komplimenterte bulgeren på en bra måte og avokadoen ga en en fin fylde til salatan. Resultatet? En helt fantastisk salat med friske og fyldige smaker.

Kutteteknikk | Frankfurter med barbecuesaus, bulgursalat og salat | Adams Matkasse

Er du usikker på hvordan man bør snitte en pølse for å få fine snitt? Det er ikke veldig forskjellig fra hvordan en kutter til normalt, en finger foran og to fingre bak. Hold kniven godt ved skaftet med de ytterste fingrene på knivbladet for å øke kontrollen på kniven. Forskjellen fra annen kutting og med denne snittingen; er at man ikke legger noe press på kniven. Men heller bare lar kniven gjør jobben ved å føre den raskt over pølsens overflate, som vil resultere i ca 2-3 mm dype snitt. Det kan være greit og bemerke seg at det punktet hvor du velger å starte snittet med på kniven vil være med på å bestemme hvor dype snittene blir, så plasser kniven likt ved hvert snitt.

Frankfurter med barbecuesaus, bulgursalat og salat | Adams Matkasse

Bulgursalaten som var ett av tilbehøret til frankfurteren var det vi følte var det beste med denne retten, pølsene kom inn på en knepen andreplass da disse smakte fantastisk også.

Salaten som fulgte med var noe som var en blanding av isberg, hvitkål og gulrot, noe jeg ikke helt følte passet sammen med resten av retten og jeg hadde kanskje ønsket noe mer i banene av en form for bladsalat for å gi retten det lille ekstra.

Når det kommer til selve oppskriften kan jeg konkludere med at den absolutt bør prøves, dog kanskje med en annen saus og salat. Så selve tanken med retten mener jeg var «spot on», men kanskje litt uheldig valg enkelte ingredienser.

Min vurdering: 7/10

Oppskriften er hentet fra oppskriftheftet «lysere tider» fra Adams Matkasse.

Ingredienser

 • 600 g frankfurter
 • 250 bulgur
 • 1 agurk
 • 1 avokado
 • 1 poste barbequesaus
 • salat
 • olivenolje
 • olje til steking
 • salt og pepper

Fremgangsmåte

 1. Kok ca 250 g bulgur i 6 dl vann i ca 12 minutter. Ikke fosskok!
 2. Bruk en skarp kniv, og kutt et snitt rundt 1 stk avokado, helt inn til stenen. Vri delene fra hverandre, slik at du får to halvdeler. Strimle kjøttet på tvers og på langs, slik at du får terninger. Bruk en skje til å ta ut terningene. Kutt 1 stk agurk i biter på samme størrelse som avokadobitene.
 3. Stek ca 600 g frankfurter med litt olje i en stekepanne på middels/høy varme i 4-5 minutter på hver side.
 4. Bland sammen ferdig kokt bulgur, avokado, agurk og litt olivenolje. Smak til med salt og pepper.
 5. Server Frankfurter med 1 pk barbequesaus, bulgursalat og 1 pk salat.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook