Gå til innhold
21/06/2017

Pappardelle med squash og kremet saus

Publisert: av

Av og til ønsker man bare å spise noe lett som ikke tynger så veldig i magen, dette spesielt hvis det er litt varmt. Denne retten passer helt perfekt, selv om det er en kremet saus er den såpass lett at den vil la deg sitte igjen med en lett metthetsfølelse etter måltidet. Ikke minst er squash en fantastisk ingrediens å bruke på denne tiden av året.

Retten er veldig enkel og bør ikke ta stort lenger enn tiden det tar å koke pastaen, noe som vil tilsvare i underkant av 15 minutter for denne type pasta. Har du problemer med å finne akkurat pappardelle kan du ev. erstatte med tagliatelle eller lasagneplater, som bør være lett tilgjengelig i de fleste butikker i Norge. Du kan ev. erstatte med fettuccini, som er en slags mellomting mellom tagliatelle og pappardelle, men den tror jeg er like uvanlig å finne som pappardelle, og finner du den ene finner du nesten helt sikkert den andre.

Ønsker du en mer kremet variant av sausen kan du droppe 1/4 av fløten og erstatte med 2 ss kremost naturell.

Pappardelle med squash og kremet saus

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Pappardelle

  • 400 g tørr pappardelle
  • 4 l vann
  • 4 ts salt

Squash og saus

  • 500 – 600 g squash (tilsvarer omtrent 2 stk), delt i to og tynt strimlet
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl kyllingkraft

Tilbehør

  • 150 g pinjekjerner
  • 50 g parmigiano reggiano

Fremgangsmåte

  1. Start med å koke opp vannet til pastaen. Kok opp 4 l vann med 4 ts salt. Når vannet fosskoker har du i 400 g tørr pappardelle og skru ned temperaturen litt, men ikke så mye at det slutter å koke. Kok pasataen etter anvisning på pakken. (typisk 12 – 13 minutter).
  2. Finn frem en sautepanne eller kjele og kok opp 1 dl kremfløte sammen med 1 dl kyllingkraft. La dette koke til den har blitt redusert ned til omtrent 3/4 av mengden.
  3. Del 500 – 600 g squash i to, på langs. Bruk en skreller eller kniv til å strimle squashen i tynne skiver. Skiv den på lengden. Start fra den «tynne» siden først.
  4. Ha squashen over i sautepannen og la den ligge å småkoke i 2 – 3 minutter i sausen.
  5. Når pastaen er ferdigkokt, sil av vannet og ha pastaen over i sautepannen og vend det inn sammen med saus og squash.
  6. Før servering dryss over litt pinjekjerner og parmigiano reggiano.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook