Gå til innhold
13/06/2018

Lakseburger med varløk og burgerbrød av ris

Publisert: av

Laks er en populær fisk på middagsbordet for både voksne og barn. Burgere? Vel kanskje litt mer populært hos de minste. Uansett vil jeg tro at lakseburgere vil være en vinner når som helst. Spesielt hvis du serverer den med de noe uvanlige burgerbrødene laget av ris!

Burgeren i denne oppskriften er inspirert av asiatiske smaker, men det går helt fint å variere på ingrediensene i burgern for å finne mange andre spennende smakskombinasjoner. Prøv for eksempel med litt revet sitronskall og finhakket løk.

Lakseburger med varløk og burgerbrød av ris

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Lakseburger

  • 500 g laksefilet, naturell, uten skinn og bein, finhakket
  • 1 egg
  • 3 vårløk, hakket
  • 1 ss fersk ingefær, revet/ finhakket
  • 1 ss soyasaus
  • 1/2 ts hvit pepper
  • olje til steking

Burgerbrød av ris

  • 3 dl jasminris
  • 4,5 dl vann
  •  sesamolje
  • olje til steking

Anbefalt tilbehør: avokado, tomat og crispysalat

Fremgangsmåte

  1. Start med å gjøre klar risen. Skyll 3 dl ris i kaldt vann. Kok opp sammen med 4,5 dl vann. Når vannet koker, sett på lokk og skru ned varmen. Risen er ferdig når all væsken har kokt vekk. Les innlegget om Dampet ris for en mer utdypende fremgangsmåte.
  2. Finn frem 500 g laksefilet og del de i mindre biter, før du begynner å finhakke de til en farselignende masse. Det er ikke så farlig om det er noen grove biter innimellom.
  3. Ha laksen i en bolle sammen med 1 egg. Hakk 3 vårløk i små biter og ha det oppi sammen med laksen. Finhakk eller riv 1 ss fersk ingefær og ha i bollen sammen med 1 ss soyasaus og 1/2 ts hvit pepper.
  4. Bland alle ingrediensene godt til du får en fin og seig deig.
  5. Ha litt olje i en panne og varm opp til medium/ høy varme. Form deigen til fine burgere, bør holde til 8 middels store burgere. Stek burgerne i pannen i 4 – 5 minutter på hver side til de har fått en fin gyllen overflate.
  6. Når risen er ferdig, ta den ut og form små «burgerbrød» av risen i samme størrelse som burgerne.
  7. Pensle bunnen av «burgerbrødene» med litt sesamolje og stek de raskt i pannen, slik at de holder seg bedre sammen. De trenger ikke å få noen farge, så lenge risen har begynt å bli litt crispy.
  8. Kutt tilbehøret og lag burgerne dine.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook