Gå til innhold
13/06/2018

Mango- og tomatsalsa

Publisert: av

Grillsesongen er godt i gang mange steder i Norge og til nå kan vi vel si oss heldig med været. Mange ønsker kanskje å dra frem de gamle klassikerne når det kommer til grillmaten og mange ønsker å prøve seg ut på nytt farvann. Salsa er kanskje ikke det som er mest brukt som tilbehør til grillmaten her til lands og forbindes kanskje mer med taco enn noe annet. Men en salsa med frisk rødløk og sødmen fra solmodne tomater og herlig mango og en liten dæsj med syre fra lime fungerer helt ypperlig til grillmaten.

Bruk den på burgern, pølsen eller rett og slett som en liten salat ved siden av annet kjøtt. Har du lurt på hvordan man lager eller hva man trenger for å lage en enkel hjemmelaget salsa? Ja, da er det bare å følge den enkle oppskriften under.

Mango- og tomatsalsa

Beregnet som tilbehør til 4 – 6 personer

Ingredienser

  • 1 mango, i biter
  • 3 tomater, i biter
  • 1 rødløk, finhakket
  • 1/2 lime, saften
  • 1 ss olivenolje
  • en klype flaksalt

Fremgangsmåte

  1. Start med å fjerne steinen fra 1 mango. Dette gjør du ved å skjære langs steinen som ligger ved «stripen» på siden av mangoen. Steinen pleier å være omtrent 1 cm tykk. Etter at du har kuttet løs steinen, kan du trimme kjøttet vekk fra steinen. Merk at steinen ser omtrent ut som fruktkjøttet når den ikke er helt renset.
  2. Fjern skinnet fra mangoen og kutt den i biter.
  3. Rens stilken vekk fra 3 tomater og del den i biter. Finhakk 1 rødløk.
  4. Bland mango, tomater og rødløk i en liten bolle. Press over saften fra 1/2 lime og rør inn 1 ss olivenolje. Smak til med en klype salt.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook