Dette er en smakfull og varmende suppe som passer perfekt nå i vinterkulden, og heldigvis tar det heller ikke langt tid før man har suppen på bordet. Jeg har hentet inspirasjon fra smaker man kan finne i det thailandske kjøkkenet.
I suppen bruker jeg kokosmelk som erstatning for kremfløte, vel erstatning blir vel feil å si. Kokosmelken er faktisk med på bringe oss litt nærmere Thailand. Ikke bare uthever den de asiatiske smakene i suppen men den tilfører også en herlig rik og kremete fylde. Et lite tips fra meg til deg. Rist boksen eller esken med kokosmelk før du åpner den. Da får du blandet «vannet» og kjøttet slik at det lett renner ut når du heller, istedenfor å komme i en stor klump.
Beregnet for 4 personer som hovedrett
Ingredienser
- 400 g kokosmelk (1 boks)
- 400 g hermetiske hele flådde tomater (1 boks)
- 4 dl grønnsakskraft
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 1 ss fersk ingefær (ca. 1,5 cm x 1,5 cm bit), reven
- 2 ss brunt sukker
- 2 stk sitrongress, delt i grove biter
- 3 ts rød karripasta (thai red curry paste)
- olje til steking
- salt og pepper
Anbefalt tilbehør: limeskiver (saften) og grovhakkede peanøtter
Fremgangsmåte
- Ha litt olje i en kjele og varm opp til medium/ høy temperatur.
- Finhakk 1 løk, 2 fedd hvitløk og 1 rød chili. Rens og riv 1 bit fersk ingefær (ca. 1,5 cm x 1,5 cm).
- Ha finhakket løk i kjelen og la dette steke under omrøring i 3 – 5 minutter til løken begynner å bli gjennomsiktig og myk. Pass på at løken ikke tar for mye farge. Begynner løken å bli mørk må du redusere varmen på platen.
- Tilsett finhakket hvitløk, finhakket rød chili og reven ingefær. Stek videre under omrøring i 2 – 3 minutter.
- Når hvitløken begynner å bli gyllen ha oppi 2 ss brunt sukker og 3 ts rød karripasta. Rør rundt og la steke videre i 2 -3 minutter.
- Fjern det ytterste laget på 2 stk sitrongress og del sitrongresset i grove biter. De skal plukkes ut av suppen før du kjører den jevn med stavmikser, så ikke lag de så altfor små.
- Hell over 400 g kokosmelk, 400 g hermetisk hele flådde tomater og 4 dl grønnsakskraft. Knus gjerne tomatene litt med en sleiv eller lignende.
- Gi det hele ett oppkok, tilsett sitrongressbitene og skru ned varmen til medium.
- La suppen småkoke i minst 20 minutter.
- Ta ut sitrongressbitene og kjør suppen til jevn masse med en stavmikser.
- Smak til med salt og pepper.
- Server gjerne suppen sammen med grovhakkede peanøtter, lime og litt nykvernet pepper.