Gå til innhold
13/06/2018

Skrei og torsk – fem favoritter

Publisert: av

Siden skreien er i sesong tenkte jeg at jeg kunne trekke frem fem av mine favorittoppskrifter som bruker enten skrei eller torsk. Nå skal de sies at det bare ligger en skreioppskrift ute på bloggen i dag, men uten unntak vil jeg si at alle retter som fungerer med torsk vil fungere med skrei. Det er jo tross alt, så og si samme fisken.

Men hva er så spesielt med skreien? Vel den vokser opp i Barentshavet, i motsetning til mye av den andre torsken vi finner i butikken, som lever hele sitt liv langs den norske kysten. Men denne fisken blir ikke til skrei før den vandrer den flere 100 kilometer lange reisen fra Barentshavet inn mot kysten for å gyte.

Featured | Skrei og torsk - fem favoritter

Så for å ikke bruke for mye av tiden på snakk, vil jeg komme med mine fem favorittoppskrifter på torsk på bloggen.

Smørbakt torsk med stekte grønnsaker og potetmos

Smørbakt torsk med stekte grønnsaker og potetmos

Selv om denne retten kan se ut til å inneholde mange forskjellige ingredienser, er smakene veldig klassiske og passer godt sammen med torsken. Siden chili og bacon er blitt hakket opp i såpass små biter vil de heller ikke virke for fremtredende og overdøvende som den ofte kan gjøre.

Torsk med potetmos, erte- og grønnkålpure, chorizo og bacon

Torsk med potetmos, ertepure, chorizo og bacon

Chorizoen i denne retten fungerer virkelig som en «wingman» for torsken i denne retten og bidrar med både farge og smak. Stek bacon og chorizo skikkelig crisp så får du en herlig middag.

Pannestekt torsk med søtpotetmos og kapers- og tomatsalsa

Pannestekt torsk med søtpotetmos og kapers- og tomatsalsa

Søtpotet er kanskje ikke det mest tradisjonelle tilbehøret til torsk, men jeg lover deg at dette fungerer helt supert. Og spesielt sammen med kapers- og tomatsalsaen som bidrar med herlig frisk smak til retten.

Pannestekt skrei med sellerirotmos, dampede asparges, cherrytomater, vårløk- og chilidryss og beurre blanc

Pannestekt skrei med sellerirotmos, dampede asparges, cherrytomater, chili- og vårløkdryss og beurre blanc

Ok, dette er kanskje ikke en av de bedre oppskrifts-titlene jeg har kommet på, men… den er i det minste beskrivende. Ser man bort i fra den overkompliserte tittelen er ikke retten så veldig vanskelig å lage.

Stekt torsk med spinat og tomat

Stekt torsk med spinat og tomat

Dette er faktisk en av de nyeste oppskriftene her på bloggen og den fortjener så absolutt en plass på denne listen. Den er kanskje også en av de enkleste og raskeste rettene på listen, så her har man ingen unnskyldning for å ikke prøve.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook