Gå til innhold
13/06/2018

Stekt torsk med spinat og tomat

Publisert: av

Den fisken som vi spiser mest av i Norge tror jeg må være laks, men andreplassen tilhører nok torsken. Og hvorfor ikke? Torsk er en fantastisk fisk som kan brukes til mangt, spesielt smaker den godt litt lettsaltet og kanskje servert sammen med litt salt tilbehør. Kanskje bacon eller smørsauser? En av de rettene som alltid blir satt på pris på her i huset er Smørbakt torsk med stekte grønnsaker og potetmos. Den er nok en kanskje litt mer avansert enn den daglige torsken, men smakene er ikke spesielt kompliserte og er en veldig lett rett å like.

Akkurat denne retten, vel den er så ukomplisert som du kan få den. Den er også veldig enkel å lage. Og hadde det ikke vært for potetene hadde vi hatt middag på bordet på under 15 minutter. Potetene kan selvfølgelig byttes ut med couscous eller noe lignende så vil du fint kunne oppnå dette, men jeg føler poteter passer seg veldig fint her.

Stekt torsk med spinat og tomat

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Torsk

 • 700 g torskefilet
 • Olje til steking
 • Salt og pepper

Tomater og Spinat

 • 250 g cherrytomater, delt i to
 • 200 g bladspinat
 • 2 ss smør

Poteter

 • 700 g poteter

Dillsmør

 • 100 g smør
 • 25 g dill, finhakket

Fremgangsmåte

 1. Ha 700 g poteter i en kjele med vann, kok opp og la det koke i 15 – 25 minutter.
 2. Krydre 700 g torsk med litt salt og pepper. Vær obs om torsken din er lettsaltet, har du ikke behov for å salt ytterligere.
 3. Del 250 g cherrytomater i to, skyll 200 g bladspinat og sett varm opp en stekepanne til medium/ høy varme. Ha i cherrytomatene og stek under omrøring i 2 – 3 minutter, før du skrur ned temperaturen til medium varme. Ha i 2 ss smør og bladspinaten. Stek under omrøring i 1 – 2 minutter til spinaten har begynt å bli myk.
 4. Finhakk 25 g dill og smelt 100 g smør. Ha finhakket dill i smøret og la det trekke ved svak varme i 2 – 3 minutter.
 5. Ha litt olje i en stekepanne og varm opp til medium/ høy varme. Stek torsken i 2 – 3 minutter på hver side. Fisken er ferdig når du ser at fisken lett «flaker».
 6. Server torsken, sammen med cherrytomat- og spinatblanding, kokte poteter og dillsmør.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook