Gå til innhold
21/06/2017

Tomatsuppe med pasta og egg

Publisert: av

Som nevnt tidligere har jeg tenkt på prøve å få mer suppe på menyen her i huset, hvorfor ikke starte med en klassiker som tomatsuppe. Tomatsuppe er noe vi alle har vokst opp med som barn om det så måtte være seg posesuppe eller hjemmelaget. Like kjent er vel også kombinasjonen med «makaroni» og egg til denne suppen.

Det å lage suppe fra grunnen av trenger ikke å være noe stort tidssluk eller utfordring, det trengs heller ikke allverdens av ingredienser utover det man «normalt» har i hus, som man kan se spesielt ut ifra denne oppskriften. I oppskriften står det oppført grønnsakskraft, har du ikke dette kan du erstatte dette med tilsvarende mengde kraft fra buljongterninger, du trenger da ikke å koke opp dette på forhånd, bare tilsett mengden vann og smuldre buljongterningene i suppen.

Featured | Tomatsuppe med pasta og egg

Beregnet for 4 voksne

Ingredienser

Tomatsuppe:

  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 bokser hermetiske hele flådde tomater
  • 3 godt modne tomater,skinnløse, grovhakket
  • 8 dl grønnsakskraft
  • 1 ss akasiehonning
  • 1 ts sherryeddik
  • salt og pepper
  • olivenolje til steking

Tilbehør (per person):

  • 1 egg
  • 75-100 g tørr makaroni eller annen pasta

Fremgangsmåte

  1. Start med å finhakke 1 gul løk og 2 sjalottløk. Varm opp en kjele med vann.
  2. Lag et krysssnitt på bunnen av 3 godt modne tomater og ha de oppi det kokende vannet.
  3. Fres finhakket gul løk og sjalottløk raskt i en panne til den er gyllen, tilsett 1 ss tomatpuré  og rør godt rundt før du lar dette steke litt videre i 2-3 minutter.
  4. Når tomatene har åpnet seg tar du de ut av vannet, skreller av skinnet og grovhakker de.
  5. Hell ut vannet fra kjelen og ha den stekte løken oppi, tilsett de skinnløse grovhakkede tomatene og 2 bokser hermetiske tomater. Når du har fått alt oppi kjelen knuser du tomatene til små biter, det er ikke så farlig om alle bitene ikke blir små da du skal bruke stavmikser eller en blender senere til å kjøre den til fin masse. La dette få et lite oppkok før du tilsetter 8 dl grønnsakskraft.
  6. Om du skal servere med egg, er dette et fint tidspunkt å sette disse på da de har en koketid på rundt 10 minutter (M/L Hardkokt).
  7. La suppen koke i 10-12 minutter før du rører inn 1 ss akasiehonning og 1 ts sherryedikk.
  8. Hvis du ønsker å tilsette pastaen direkte i suppen beregn litt ekstra koketid enn hva som er angitt på pakken, ev. kok opp pasta ved siden av og la hver enkelt tilsette dette selv.
  9. Smak til med salt og pepper.
  10. Server gjerne sammen med godt brød eller rundstykker.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook