Gå til innhold
13/06/2018

Pasta med prosciutto og fløtesaus

Publisert: av

Vi nordmenn ser ut til å ha en forkjærlighet for italiensk mat, kanskje spesielt pasta og pizza. Selv om det kanskje ikke nødvendigvis er pasta vi bestiller når vi er ute på restaurant, er det en svært populær rett i hjemmet. Dette kan kanskje ha noe med hvor enkelt det faktisk er å lage nettopp pastaretter. Du kjenner garantert til spaghetti bolognese (kjøttsaus) og lasagne som kan sies å være noen av de mest populære pastarettene i Norge sammen med kanskje carbonara.

Denne retten kommer pakket med herlige smaker og er ufattelig rask å lage. Fra start til slutt bør ikke ta mer enn 15-minutter, selv for den mindre erfarne kokken. Bytt gjerne ut spinaten med ruccola for enda mer smak. Pass på at du ikke tilsetter ekstra salt i sausen, da spekeskinken inneholder tilstrekkelig med salt for hele retten.

Pasta med prosciutto og flotesaus

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

  • 500 g penne pasta
  • 250 g prosciutto, tynne strimler
  • 125 g parmigiano reggiano, revet
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss smør, til steking
  • 100 g spinat, tynne strimler
  • pepper, nykvernet
  • salt. til koking av pasta
  • olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Kok opp 500 g penne pasta etter anvisning på pakken.
  2. Skjær 250 g prosciutto i tynne strimler. Ha litt 2 ss smør i en stekepanne og varm opp til medium/ høy varme.
  3. Når pannen er varm ha i prosciutto og la den steke i 6 – 8 minutter, før du tilsetter 3 dl kremfløte og rører godt. Gi det ett lite oppkok og skru ned temperaturen til medium, slik at det såvidt bobler. Rør innimellom.
  4. Riv 125 g parmigiano reggiano og sett til sides.
  5. Etter at pastaen er ferdigkokt, hell av vannet, men ta gjerne vare på litt av kokevannet i tilfelle du trenger litt ekstra væske i sausen.
  6. Ha osten i pannen sammen med resten av sausen og rør det godt inn. Helt til osten har helt smeltet. Vend deretter inn pastaen, slik at all pastaen har fått ett godt lag med saus.
  7. Server pastaen med tynne strimler av spinat, nykvernet pepper og god olivenolje.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook