Gå til innhold
13/06/2018

Koreansk biff- og quinoasalat

Publisert: av

Noen kjenner kanskje til den sør-koreanske retten bulgogi som tradisjonelt serveres sammen med ris og salatblader. Det finnes også andre varianter av bulgogi med forskjellig tilbehør og kjøtt, hvor biff er den mest vanlige og populære. Felles for de forskjellige er marinaden og tilberedningsmåten. Bulgogi grovt oversatt betyr noe som flamme kjøtt, som referer til måten kjøttet blir tilberedt. Kjøttet blir som oftest tilberedt over åpen flamme, men kan fint også tilberedes i en wok-panne. De fleste restaurantene som serverer dette i Sør-Korea har ofte en bordgrill som man selv steker kjøttet på.

Smaken som kjøttet får av marinaden er ganske intens, så det å dempe den med friske grønnsaker og ris er helt genialt. I denne retten har jeg valgt å ivareta alle smakene fra den herlige marinaden og kombinere den med crunchy wokede grønnsaker og deilig quinoa.

Koreansk biff- og quinoasalat

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Biffkjøtt (bulgogi)

 • 500 g entrecôte av storfe, delt i tynne skiver
 • 4 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 rød chili, finhakket
 • 4 vårløk, delt i skiver
 • 2 ss brunt sukker
 • 2 ss ristede sesamfrø
 • 1 ts ingefær, finhakket
 • 1 dl soyasaus
 • 1 ss sesamolje

Quinoa

 • 2 dl hvit quinoa
 • 1 brokkoli (ca. 600 g), delt i små bukketter
 • 200 g sukkererter
 • 1/2 rød paprika, delt i strimler

Fremgangsmåte

 1. Start med å gjøre marinaden klar, siden det er greit å la kjøttet marinere lengst mulig. Det beste er å la den marinere over natten i kjøleskapet, men det fungerer også fint til hurtigmarinering om du har dårlig tid.
 2. Biffkjøttet kan også med fordel ligge i kjøleskapet i en 30-minutters tid før det skjæres opp om du har anledning til det. Dette vil gjøre det enklere å kutte skikkelig tynne skiver. Men ikke ett must som sagt.
 3. Skjær 500 g entrecôte av storfe i tynne skiver og legg til sides.
 4. Rens og finhakk 1 rød chili og 1 ts ingefær (ca. 1 cm x 1 cm). Ha 2 ss sesamfrø i en tørr stekepanne, varm på medium varme til du ser frøene begynner å få en gyllen farge og de begynner å dufte friskt og nøtteaktig. Del 4 vårløk i tynne skiver.
 5. Ha 2 ss brunt sukker i en bolle, tilsett de ristede sesamfrøene, 1 ss sesamolje, 1 dl soyasaus, vårløk, finhakket hvitløk og rød chili. Bland dette godt til du kjenner at sukkeret har nesten løst seg opp. Ha kjøttet over i bollen og masser det godt inn. Dekk til med plastfolie og sett kjølig.
 6. Skyll 2 dl hvit quinoa under kaldt vann. Det er viktig for smakens skyld at du skyller quinoan godt, ellers har den en tendens til å smake noe bittert. Ha quinoane i en kjele sammen med 4 dl vann. Grei huskeregel, 1 del quinoa til 2 deler vann. Du kan om ønskelig tilsette en klype salt i vannet til quinoaen for ekstra smak, men ikke nødvendig etter min mening, da bulgogi-marinaden vil tilsette rikelig med saltsmak til retten.
 7. Kok opp quinoaen og senk temperaturen rett under kokepunktet. La dette ligge under lokk i 15 minutter eller til væsken har trukket helt inn. Pass på å røre i bunnen av og til slik at det ikke svir seg. La quinoan hvile under lokk i 5 minutter før du fluffer deg opp og gjør klar til servering.
 8. Finn frem en wok-panne og olje den godt. Varm den opp til medium / høy varme. Rens og del 1 brokkoli i mindre buketter, rens 200 g sukkererter om nødvendig og strimle 1/2 rød rød paprika.
 9. Når woken er varm, ha brokkoli, sukkererter og paprika i woken og wok under omrøring i 3 – 5 minutter, slik at grønnsakene blir stekt, men ikke myke og beholder den herlige krønsjen.
 10. Legg grønnsakene til sides og ha i ny olje i woken om det er nødvendig. Finn frem biffkjøttet og stek det raskt, steketiden avhenger veldig av tykkelsen på kjøttet og hvor godt du ønsker kjøttet stekt. Normalt sett for min del vil jeg si at kjøttet er klart når det har blitt brunet godt på alle sider.
 11. Bland quinoa sammen med de wokede grønnsakene og server med bulgogi-kjøttet over.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook