Gå til innhold
13/06/2018

Linguine alfredo med pannestekt kylling

Publisert: av

Alfredosaus er en kremet variant av en ostesaus og har sin opprinnelse fra Lazio i Italia, men da i utgangspunktet servert med fettucine. Som jeg har nevnt tidligere, er det ikke bare bare å få tak i fettucine i butikkene her i Norge. Jeg føler derimot at linguine absolutt ikke er noe dårlig alternativ til denne type saus, skulle du ønske å komme litt nærmere typen fettucine kan du prøve tagliatelle.

Denne oppskriften er i utgangspunktet en kjøttvariant av en kjøttfri Linguine alfredo som jeg serverte i anledning valentines tidligere i år. Oppskriften finner du her, men du vil nok fort merke at selve oppskriften på saus og pasta er lik som her.

Linguine alfredo med pannestekt kylling

Beregnet for 2 vokse og 2 barn

Ingredienser

  • 500 g kyllingbrystfilet
  • 400 g linguine eller annen pasta
  • 100 g smør
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 dl kremfløte
  • 100 g parmesan
  • 2 ss kremost
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Krydre 500 g kyllingbrystfilet lett med litt salt og pepper på overflaten.
  2. Ha vann i en kjele ha den på en plate og skru opp varmen til oppkok. Når vannet koker har du i litt salt og 400 g linguine.
  3. Smelt  100 g smør i en kjele, finhakk 1 hvitløksfedd og ha det i sammen med smøret og la det frese i 1-2 minutter.
  4. Hell over 4 dl kremfløte og ha i  2 ss kremost. Rør forsiktig rundt til det begynner å danne seg små bobler, men ikke la det koke.
  5. Ha i 100 g parmesan og la dette smelte, smak til med salt og pepper. Sett til sides på lav varme og rør innimellom.
  6. Stek kyllingbrystfiletene i en panne med olje på medium-sterk varme.
  7. Når pastaen er ferdig, heller du av vannet og rører inn alfredosausen. Server sammen med de stekte kyllingbrystfiletene.