Gå til innhold
13/06/2018

Pasta med kremet pære- og sellerirotsaus servert med bacon og vossakorv

Publisert: av

Når man kjøper pastaplater er det vel ofte tenkt at man skal lage lasagne, og det er vel ikke uten grunn, mange av disse pakningene er merket med «lasagneplater». Mange vil uten tvil når som helst kjenne igjen den myke og kremete konsistensen denne pastaen får etter å ha trekt til seg alt det gode fra både kjøttsaus og ikke minst bechamelsausen i lasagnen.

Pasta med kremet pære- og sellerirotsaus servert med bacon og vossakorv

Det med å trekke til seg smaker fra saus er en av pastaens fantastiske egenskaper og det kan ofte være en fordel å la pastaen koke seg ferdig i sausen den skal serveres med, for å binde smakene i retten ytterligere sammen. Pasta er som jeg har sagt tidligere valgfritt etter smak og behag, og pastaplater er heller intet unntak, så i denne retten har jeg benyttet meg av nettopp dette.

Pasta med kremet pære- og sellerirotsaus servert med bacon og vossakorv

Retten var i utgangspunktet tenkt å bli servert sammen med servelatpølse, men grunnet dårlig tilgang til dette på østlandet ble det til at jeg brukte vossakorv og bacon som det salte innslaget i denne omgangen.

Ingredienser

  • 6 lasagneplater
  • 50 g sellerirot
  • 1 pære
  • 1 sjalottløk
  • 1 løk
  • 1 ts sukker
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 2 dl  fløte
  • 3 ss crème fraîche
  • 50 g spinat
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Start med å koke opp en kjele med saltet vann til pastaen.
  2. Finhakk løk og sjalottløken. Rens pæren for stilk og kjerne og kutt pæren og selleriroten i små terninger.
  3. Kutt vossakorven i grovere biter og baconet i små terninger. Legg til side.
  4. Varm opp en dyp panne eller kjele med olje og ha løken og sjalottløken. La dette frese og få en fin og gyllen farge.
  5. Tilsett pæren og selleriroten og la det steke videre i ca. 2-3 minutter. Hell over worchestershiresausen og rør godt rundt før du strør over og rører inn sukkeret. La dette steke godt inn i ytteriligere 2-3 minutter.
  6. Finhakk spinaten og ha mesteparten over i pannen.
  7. Ha lasagneplatene i kjelen med det kokende vannet og rør forsiktig rundt slik at pastaen beveger seg rundt i vannet og all pastaen er dekket med vann.
  8. Tilsett fløten og crème fraîchen og bland det godt inn med resten. Skru ned varmen og la dette småputre under jevnlig omrøring.
  9. Start med å steke baconet, når baconet er ferdig, legg det til side på litt kjøkkenpapir for å renne av seg.
  10. Stek vossakorven på middels varme.
  11. Når lasagneplatene er nesten ferdigkokt, ha de over i pannen sammen med sausen og la de koke ferdig der.
  12. Anrett alt sammen på en tallerken og dryss over resten av spinaten før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook