Gå til innhold
13/06/2018

Chorizo- og kikertsuppe

Publisert: av

Blant mine spanske favorittingredienser finner du chorizo høyt oppe på listen, dette mye fordi chorizoen både gir en fantastisk krydret smak til maten og en etterlater seg herlig intens farge. Sammen med friske grønnsaker, kikerter, bønner og spennende krydder får du en ny twist på den tradisjonelle spanske retten garbanzada.

Garbanzada som sies å  ha sitt opphav fra Kanariøyene har fått navnet sitt fra en av rettens ingredienser, nemlig «garbanzo bønner», som vi her til lands er mer kjent med som kikerter.

Ingredienser | Chorizo- og kikertsuppe

Retten er kanskje ikke mye å se til, men jeg lover deg at den er stappet med herlige smaker som får deg til å smile av tilfredshet etter hver munnfull. Selv om vi nå kommer varmere og lysere tider i møte, kan det fortsatt passe seg med en herlig krydret og varmende suppe mens man vanter på at  varmen melder sin ankomst for fullt.

Chorizo- og kikertsuppe

Beregnet for 4 personer

Ingredienser

Chorizo- og kikertsuppe

  • 225 g chorizo, delt i små terninger
  • 400 g kikerter (1 boks)
  • 400 g hele flådde hermetiske tomater (1 boks), grovhakket
  • 500 g grønnkål, grovhakket
  • 2 poteter, store, delt i små terninger
  • 3 selleristenger, finhakket
  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 l kyllingkraft
  • olivenolje

Tilbehør

  • 50 g serranoskinke, strimlet
  • 2 egg, hardkokte og grovhakket
  • olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Ha litt olje i en stor kjele og varm opp til medium/ høy varme. Del 225 g chorizo i små terninger og fres de i kjelen 5 minutter. Rør innimellom.
  2. Finhakk 1 gul løk, 2 fedd hvitløk og 3 selleristenger og ha de oppi kjelen sammen med chorizoen. Bland godt og la det frese videre i 10 – 15 minutter.
  3. Skrell 2 poteter og del de i små terninger. Grovhakk 500 g grønnkål. La vannet renne av 400 g kikerter. Hell av sausen fra tomatene oppi kjelen og grovhakk tomatene før du har de oppi kjelen sammen med poteter, grønnkål og kikerter. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 40 minutter.
  4. Sett på vannet til egg og kok 2 egg til de er hardkokte. Egg har en koketid på 10 minutter for at de skal bli hardkokte (M/L egg).
  5. Når suppen har kokt ferdig tar du halvparten av suppen i blender og kjører til fin masse. Hell dette tilbake i suppen og rør godt. Gi det ett lite oppkok før servering.
  6. Server suppen sammen med grovhakket egg og strimlet serranoskinke. Gjerne litt godt brød om du har det.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook