Gå til innhold
13/06/2018

Kyllinggryte med ris og chorizo

Publisert: av

Denne retten falt umiddelbart i smak hos hele familien, og er en oppskrift som garantert får plass i neste kokebok. Smakene i retten er en herlig blanding av godt krydder og sødme. Mye av oppskriften baserer seg på typiske spanske ingredienser, og kan minne litt om den kreolske retten jambalaya.

Ingredienser | Kyllinggryte med ris og chorizo

Jeg valgte å bruke hermetiske cherrytomater, men de kan byttes ut med andre typer hermetiske tomater etter ønske. Det er også mulig å bytte ut chorizoen med rå chorizo om du ikke ønsker like mye tyggemotstand i retten, men jeg foretrekker den spekede varianten.

Chorizo | Kyllinggryte med ris og chorizo

I det siste har jeg fått helt dilla på å bruke chorizo som grunnlag for en del av rettene mine. Chorizo er en spansk pølse som i hovedsak er krydret med paprika, men ofte kan man finne hvitløk og andre typer urter i den. Både fargen og smaken chorizoen bidrar med i retten er nesten guddommelig.

Steking | Kyllinggryte med ris og chorizo

Det som er så fantastisk når man bruker chorizo som en slags base for retten er den herlige fargen som setter seg i resten av ingrediensene. Her ser du chorizoen som har stekt seg litt i olje og har frigitt en helt vanvittig farge i oljen som igjen setter seg i hvitløken og kyllingen.

Wok | Kyllinggryte med ris og chorizo

Siden det er en del ingredienser i denne retten og jeg ofte ønsker å bruke opp mesteparten av ingrediensene, så langt det er mulig, blir denne retten ganske stor og kan fint mette 4-6 voksne personer.

Closeup | Kyllinggryte med ris og chorizo

Ikke bare er retten ett fargespill å se på men smakene treffer på alle de riktig stedene.

Kyllinggryte med ris og chorizo

Beregnet for 4-6 voksne

Ingredienser

Kyllinggryte med ris og chorizo

  • 500 g kylling, lårfilet, i biter
  • 225 g chorizo, speket, i biter
  • 300 g kikerter, ferdig bløtlagt
  • 350 g mais
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 dl basmatiris, ukokt
  • 4 dl vann
  • 1 grønn paprika, i biter
  • 1 rød paprika, i biter
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts paprikakrydder
  • 1 ts salt
  • 1 ts svart pepper, malt
  • 50 g dill, finhakket
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Start med å fjerne skinnet på 225 g chorizo og kutt den i små biter og legg til sides.
  2. Finhakk 2 fedd hvitløk og 1 rød chili, husk å fjerne frøene fra chilien før du finhakker hvis du ikke ønsker den så sterk. Legg til sides.
  3. Kutt 1 grønn paprika og 1 rød paprika i biter og legg til sides.
  4. Del opp 500 g kyllinglårfilet i mindre biter og legg til sides.
  5. Ha litt olje i en wok eller stor stekepanne. La den bli tilstrekkelig varm.
  6. Legg oppi 225 g chorizo og la den frese i 1-2 minutter.
  7. Tilsett hvitløk og chili og la det frese videre i 1 minutt, før du tilsetter 500 g kylling og lar det steke videre i 3-4 minutter. Det er ikke så viktig at kyllingen blir helt gjennomstekt, men gjerne pass på at alle overflater har fått farge.
  8. Ha i paprikaene og la alt steke videre i 1 minutt, før du har i 300 g kikerter, 350 g mais og 2 ts paprikakrydder. La dette steke videre i 1-2 minutter.
  9. Hell over de hermetiske tomatene, knus disse lett med en gryteskje og dette koke videre i 2-3 minutter.
  10. Ha til slutt i 2 dl basmatiris og 4 dl vann og la dette koke videre i 20-25 minutter, til risen er ferdigkokt.
  11. Smak til med salt og pepper.
  12. Finhakk dill og strø det over før servering.