Gå til innhold
21/06/2017

Stekt laks med avokadokrem og couscous

Publisert: av

Laks er kanskje en av de mer populære fiskene som serveres til bords her i Norge, har kanskje hos noen barnefamilier fått kallenavnet «prinsessefisk» på grunn av sin rosa farge. Om dette gjør at barn liker fisken bedre har vi vel ingen vitenskapelige bevis på enn så lenge. Her i huset er det populært å servere laksen sammen med poteter , agurksalat og rømme.

Hellas bringer nok for meg som mange andre assosiasjoner til herlige og varme sommerdager. Ved å servere laksen sammen med en smakfull couscoussalat med oliven og fetaost bringer man nok tilbake minnene av en deilig og varmende sommersol. Avokadokremen er med på å gi ett friskt innslag til retten.

Stekt laks med avokadokrem og couscous

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Laks

  • 800 g laks, skjell og bein bein fjernet
  • salt og pepper
  • olje til steking

Avokadokrem

  • 1 avokado, i biter
  • 2 dl cremé fraîche
  • 1 ts olivenolje
  • 1/2 ts salt

Coucoussalat

  • 2 dl couscous
  • 2 dl grønnsakskraft
  • 200 g fetaost, delt i terninger
  • 200 g sorte oliven, delt i skiver
  • 200 g erter

Fremgangsmåte

  1. Start med å koke opp 2 dl grønnsakskraft og ha det i en bolle sammen med 2 dl couscous. Sett på lokk og sett til sides. Har du ikke noen bolle med lokk, kan du bruke en tallerken eller grytelokk som passer til bollen.
  2. Gjør klar 800 g laks. Kutt laksen i porsjonsstørrelser og tørk godt av de. Gi de noen snitt i skinnet for å hindre at det trekker kjøttet for mye sammen under steking. Krydre  de lett med salt og pepper, drypp litt olje over og gni det godt inn.
  3. Ha litt olje i en stekepanne og varm den opp til medium / høy varme. Stek laksen med skinnsiden ned til du ser at kjøttet har blitt lyst rosa 2/3 opp. Snu stykket og stek 1 – 2 minutter på andre siden. Stek de raskt på begge sidene for å gi fisken litt farge.
  4. Mens du steker laksen deler du opp 200 g fetaost i terninger og 200 g sorte oliven i skiver.
  5. Del 1 avokado i to, ta ut steinen og fjern skallet på avokadoen. Del avokadokjøttet i biter og ha det oppi en blender sammen med 2 dl cremé fraîche, 1 ts olivenolje og 1/2 ts salt. Blend til en jevn og fin masse.
  6. Når couscousen er ferdig og alt vannet har trukket inn i couscousen blander du inn fetaost, sorte oliven og erter.
  7. Server laksen sammen med couscoussalat og avokadokrem.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook