Gå til innhold
13/06/2018

Spaghetti med kjøttboller

Publisert: av

Når folk hører kjøttboller, tror jeg mange kanskje litt for fort retter tankene mot Ikea og deres «svenske kjøttboller». Eller kanskje tankene går hjem til mor? Kjøttboller skal for meg være runde og ikke blandes med kjøttkaker som har en litt mer flat form.

Ingredienser | Spaghetti med kjøttboller

Hva folk velger å bruke som bindemiddel i kjøttbollene sine varierer, men jeg har funnet at kapteinkjeks fungerer flott. Kapteinkjeksen gir kjøttbollene en veldig fin og fast form uten å tilsette altfor mye smak.

Tomatpure | Spaghett med kjøttboller

Ett annet tips jeg har dratt med meg opp igjennom tiden er det å steke tomatpuréen raskt i pannen før man blander det inn. Dette fjerner litt av den skarpe bitterheten tomatpuréen ofte har. Ett ekstra lite tips er å lage en liten lomme i midten av pannen for så å steke tomatpuréen der.

Kjøttboller | Spaghetti med kjøttboller

Kjøttboller er best runde, de ser iallfall mye bedre dersom de er så runde som de kan bli. Trikset er å lage kompakte kjøttboller og snu de ofte når du starter å steke de. De er fort at de blir flate på den ene siden om du lar de ligge for lenge. Når de har begynt å bli runde holder det i grunn å rulle de rundt ved å bevege på pannen.

Servering | Spaghetti med kjøttboller

Det siste trikset jeg vil dele med dere i dag er; ha saus i bunnen av tallerken før servering. Hvis du ikke ønsker å blande spaghettien og sausen før servering anbefaler jeg deg å ha litt saus i bunnen av tallerken, dette vil gjøre at sausen lettere fordeler seg rundt all pastaen når man begynner å blande.

Spaghetti med kjøttboller

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Pasta

  • 400 g spaghetti, ukokt
  • 2 ts salt

Kjøttboller

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 egg
  • 6 kapteinkjeks
  • 2 rosmarinkvister
  • 1 ss worchestershiresaus
  • salt og pepper

Saus

  • 2 gulrøtter, i terninger
  • 1 gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 selleristenger, i biter
  • 2 tomater, i biter
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser hermetiske hele flådde tomater
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • salt og pepper

Anbefalt tilbehør: parmesan/ parmigiano reggiano og bladpersille

Fremgangsmåte

  1. Start med å blande deigen til kjøttbollene, ha 400 g kjøtdeig i en stor bolle, knekk 1 egg og bland det inn. Kjør 6 kapteinkjeks og 2 rosmarinkvister i en blender til du får en fin og jevn masse. Bland dette inn i deigen sammen med 1 ss worchestershiresaus og litt salt og pepper.
  2. Når du har fått blandet deigen godt, lag små runde boller av deigen. For å lage bollene kan du enten bruke hendene eller to spiseskjeer. Det er veldig viktig at alle bollene får omtrent lik størrelse for at steketiden skal bli lik. Ha litt olje i en panne og stek kjøttbollene til de er nesten ferdig. Sett til side.
  3. Sett på vannet til spaghettien og ha i 2 ts salt.
  4. Kutt opp 2 gulrøtter i terninger, finhakk 1 gul løk, del 3 selleristenger og 2 tomater i biter og finhakk 2 fedd hvitløk. Varm opp en dype panne og stek grønnsakene 3 – 4 minutter til de blir gylne. Lag en liten lomme i midten gryten og fres 2 ss tomatpuré raskt før du blander den inn med grønnsakene. Ha i 2 bokser hermetiske hele flådde tomater, knus tomatene og bland godt inn. Ha i 1 ts oregano og 1 ts basilikum og gi det ett lite oppkok. smak til med salt og pepper.
  5. Når vannet begynner å fosskoke har du i 400 g spaghetti.
  6. Ha oppi kjøttbollene og la det koke videre i 5 minutter. Sjekk at kjøttbollene er helt gjennomvarmet før du tar de av platen.
  7. Server gjerne kjøttbollene og spaghettien ved å ha litt saus i bunnen av tallerken før du fyller på med spaghetti og topper med kjøttboller og saus. Riv gjerne litt parmesan over før servering og grovhakk litt bladpersille og dryss over sammen med litt nykvernet pepper.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook