Gå til innhold
21/06/2017

Stekt kyllingbryst fylt med serranoskinke og jarlsbergost

Publisert: av

Tirsdager er i huset vårt en «pastadag», og en av rettene som står høyt oppe på favorittlisten er stekt kyllingbryst fylt med serranoskinke og jarlsbergost, servert sammen med pasta og en kremet spinat- og tomatsaus.

I utgangspunktet veldig lett å tilberede retten, med unntak av litt ekstra arbeid med kyllingen.

Den myke smaken i sausen gjør seg godt sammen med den litt salte smaken som serranoskinken tilfører kyllingen.

Featured | Stekt kyllingbryst fylt med serranoskinke og jarlsbergost

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • 8 skiver serranoskinke
  • 8 skiver jarlsberg
  • 400 g taglietelle
  • 15 cherrytomater, delt i to
  • 100 g babyspinat
  • olje til steking
  • salt og pepper

Saus:

  • 75 g babyspinat, finhakket
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g smør
  • 6 cherrytomater, finhakket
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Kyllingen:

  1. Skjær opp/”butterfly” 4 kyllingfileter, det vil si at du deler filetene langs siden, slik at du kan brette det ut til å bli to nesten like flater. Pass på at du ikke skjærer helt igjennom, slik at de to delene ikke separeres.
  2. Bank kyllingfiletene flate, slik at du øker overflaten på kjøttstykkene mest mulig. Jeg liker å bruke en liten pose for å unngå søl og minske kryss-smitte.
  3. Legg deretter noen skiver Jarlsbergost på på hver av kyllingsidene og  2 skiver serrano-skinke i midten.
  4. Brett deretter kyllingfiletene sammen igjen slik at du får Jarlsbergosten og serrano-skinken i mellom de to kyllingdelene.
  5. Bank denne “sandwichen” sammen, slik at du får en litt flatere og mer kompakt “sandwich”. Dette hjelper også på at kyllingen ikke vil splitte seg like mye ved steking.
  6. Hell olje i en stekepanne og varm den opp til rundt 160 grader.
  7. Når kyllingen har fått en gyllen skorpe på begge sider kan du ta den ut. Det er viktig at kjernetemperaturen på kyllingen når minst 70 grader for å sikre at kyllingen er gjennomstekt. Tar du den ut ved 70 grader vil den kunne stige opp til 72 grader, som er helt perfekt.
  8. La kyllingen hvile litt før du kutter i den.
  9. Dersom du skal koke tørr “ferdig” pasta, går som oftest greit å bare følge anvisning på pakken.
  10. Noe en bør være obs på ved koking av pasta, er å smake på pastaen underveis, pasta har en lei tendens til å gå fra «al dente» til overkokt og usmakelig veldig fort.
  11. Når pastaen er ferdigkokt, sil av vannet og vend pastaen i smør/ olje.
  12. Smelt 50 g smør i en liten kjele.
  13. Finhakk 75 g babyspinat og 6 cherrytomater, fres dette i smøret til alt får en fin gyllen farge.
  14. Tilsett 3 dl fløte og rør rundt.
  15. La sausen småkoke og tykne litt.
  16. Smak til med salt og pepper.
  17. Server kyllingen sammen med halve cherrytomater, babyspinat, pasta og saus.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook