Gå til innhold
13/06/2018

Kokebloggens kylling- og pastasalat

Publisert: av

Denne kyllingsalaten er det mange som har lurt på hvordan jeg lager, og helt ærlig har jeg ingen anelse om hva som gjør akkurat denne kyllingsalaten så mye bedre enn andre. Jeg har kommet med flere teorier, men i grunn aldri fått bekreftet det. Blant teoriene er at jeg bruker grillet kylling kjøpt i butikk fremfor stekt kyllingbrystfilet. En annen teori er at jeg har i pasta, men det vil jeg tro mange andre gjør.

Siden oppskriften nå er delt, oppfordrer jeg alle som har undret seg over kyllingsalaten min om å prøve selv.

Kokebloggens kylling- og pastasalat

Det at jeg har valgt å bruke ferdiggrillet kylling fra varmdisken på butikken er for enkelthetens skyld, ikke bare er den ferdig tilberedt men også krydret med herlig smaker.

Selvfølgelig vil det være mye hysteri rundt alt som heter «ferdigmat», og kyllingen fra varmdisken er intet unntak. Mye av dette handler om varmebehandling av kjøtt og hvorvidt dette er bra eller ikke, andre ting går på om fettet i skinnet er sunt. Siste punktet som jeg har notert meg er vel hvorvidt selve krydderblandingen de bruker er sunn, dette vil nok variere fra butikk til butikk. Alt i alt så vil jeg nok si at det er svært overdrevent, er du bekymret for krydderet eller skinnet, er det bare å ta det av. Selve stekemetoden kan man ikke gjøre stort med, annet enn å tilberede kyllingen fra bunnen selv dessverre.

Featured | Kokebloggens kylling- og pastasalat

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

 • 1 grillet kylling, avkjølt
 • 250 g tørr pasta (fusilli, makaroni, penne e.l.) , kokt
 • 150 g jarlsberg, i terninger
 • 2 tomater, tynne skiver
 • 1/2 agurk, i biter
 • 1/2 isbergsalat, kuttet
 • 1 rød paprika i biter
 • 1 hjertesalat, kuttet
 • nykvernet pepper
 • olivenolje

Fremgangsmåte

 1. Start med å koke 250 g tørr pasta etter anvisning på pakken. (tips om du har litt dårlig tid, kok den nesten ferdig, hell pastaen over ett dørslag og la det renne i kaldt vann for å kjøle seg raskere.)
 2. Rens 1 grillet kylling for bein, kutt eller riv kyllingbitene i mindre biter.
 3. Del 150 g jarlsberg i små terninger (1 cm x 1 cm).
 4. Skjær 2 tomater i tynne skiver. Jeg foretrekker å gjøre det ved å dele tomaten i to, tvers over midten ved stilfestet, deretter kutte tynne skiver fra bunnen og mot stilkfestet. Siste skiven, renser du vekk stilkfestet.
 5. Del 1/2 agurk i biter, omtrent samme størrelse som osten (1 cm x 1 cm).
 6. Skjær 1 rød paprika i biter. Personlig foretrekker jeg å kutte av stilken først. Sette paprikaen opp ned (stilkdelen ned), kutte langs «kantene» fra bunnen og ned (mot stilkdelen), dette vil si at jeg ikke vil få med den hvite hinnen eller frøene når jeg kutter. Ta deretter å strimle og del paprikaen i biter.
 7. Kutt 1/2 isbergsalat og 1 hjertesalat i strimler.
 8. Dryss litt nykvernet pepper over og litt olivenolje.
 9. Ha alt i en stor bolle og bland.
 10. Server gjerne med god loff.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook