Gå til innhold
13/06/2018

Sprøstekt kyllingbryst med plommetomater og appelsinsaus

Publisert: av

Kylling er en kjøtttype med mange muligheter, og benyttes i tradisjonelle retter over hele verden. Ofte opplever man at kyllingrettene med kyllingfilleetter blir tørre og kjedelige, men dette er ikke nødvendigvis en selvfølge.

Denne artikkelen vil gi en rask gjennomgang av hvordan en skal behandle og steke kyllingbryst for å få et saftig og sprøtt resultat.

Tilbehør kan varieres etter smak og behag, merk at dette er en basisoppskrift.

Ingredienser

Kjøtt per person:

 •  200-300 g Kyllingfillet(bryst) (et stykke)

Tilbehør per person:

 • 4-5 Plommetomater

Appelsinsaus:

 • 3dl Kjøttkraft
 • 1 appelsin
 • 2 ts mais-stivelse
 • 1 ss soyasaus
 • 1/2 ts pepper

Fremgangsmåte

Steking av kyllingbryst:

 1. Gjør klar kyllingbrystet ved å rense vekk uønsket fett og eventuelle blodrester.
 2. Krydre kyllingbrystet med ønsket krydder,  eventuelt kan du benytte kun basiskrydder som salt og pepper.
 3. Finn frem en stekepanne, helst av typen uten teflonbelegg da disse ikke tåler så høye temperaturer og ikke nødvendigvis fordeler varmen like godt og skaper et ujevnt stekeresultat.
 4. Benytt olje som er beregnet for steking. En kan også benytte seg av klarnet smør om ønskelig (ikke bruk rent smør da dette svir seg ved høye temperaturer).
 5. Varm opp oljen til rundt 160-180 grader
 6. Ha kyllingbrystene i pannen. Men husk som med alt annet man steker må man passe på å steke kjøtt i moderate mengder slik at vi ikke mister så mye av temperaturen i pannen. Det er også viktig og kun steke like mye kjøtt som man føler at man har kontroll over og er komfortabel med.
 7. Når kyllingen har fått en fin og gyllen skorpe på begge sider er kyllingen klar til å taes ut.
 8. Om du skulle være i tvil om kjernetemperaturen for kylling, bør den ligge på mellom 70-72 grader. Vær oppmerksom på at det er svært viktig i motsetning til biffkjøtt at kylling er helt gjennomstekt.
 9. Igjen som med annet kjøtt, så bør kyllingen hvilke før man serverer eller begynner å kutte i det. Dette er for at kjøttsaften skal få spredd seg skikkelig i kjøttet etter steking. Kyllingen kan til fordel hvilke et sted hvor den har mulighet for å dryppe av seg eventuelle oljerester etter steking.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook