Gå til innhold
21/06/2017

Fusilli med chorizo-bolognese

Publisert: av

Kjøttsaus til pasta er noe som tradisjonelt lages med kjøttdeig av storfe. For å få en spennende variasjon kan kjøttdeigen byttes ut med godt krydret pølse, som i denne varianten hvor jeg har brukt chorizo.

Chorizo har sitt opphav fra Spania og Portugal, og har spredd seg utover hele veien og har blitt svært populært i Mexico og Filippinene. I Europa er chorizo typisk speket og kan serveres uten ytterligere tilberedning, men akkurat for denne oppskriften er det ønskelig å bruke fersk pølse så fremt det er mulig å anskaffe. Speket pølse kan også fint benyttes men gir ofte ett litt tørrere resultat.

Ingrediensene i sausen er de samme som jeg benytter i min vanlige bolognesesaus med unntak av kjøttet og litt ekstra chili for styrke. Chilien kan selvfølgelig sløyfes for å få en mildere rett, ønsker man en enda mildere rett kan man tilsette melk eller cremé-fraîche.

Fusilli med chorizo-bolognese

Når det gjelder pasta kan man i utgangspunktet benytte hvilken som helst pasta man foretrekker, men personlig foretrekker jeg fusilli til denne retten, da formen på pastaen er perfekt til å ta opp sausen.

Fusilli med chorizo-bolognese

Når vi har pasta pleier jeg å rive litt parmesan over like før servering og så ofte som mulig prøver jeg å få inn litt grønt på  tallerkenen, i dag ble dette ruccola.

Fusilli med chorizo-bolognese

Ingredienser

  • 300 g fersk chorizo
  • 300-400 g tørr fusilli
  • 2 gulrøtter, i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1-2 rawit chili, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 boks hele flådde hermetiske tomater
  • 1 tomat, i terninger
  • 2-3 plommetomater
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ts oregano
  • 2 ts basilikum
  • olje til steking
  • ruccola
  • parmesan

Fremgangsmåte

  1. Start med å koke opp saltet vann til pastaen, tilsett pastaen når vannet begynner å koke.
  2. Kutt opp gulrøttene og tomatene i terninger og finhakk chilien, løken og hvitløken.
  3. Varm opp en panne olje og tilsett gulrøtter, chili, løk og hvitløk. Fres dette til løken har blitt gyllen og sett til side.
  4. Grovkutt chorizoen og ha den i pannen sammen med grønnsakene.
  5. Når chorizoen har blitt gjennomstekt lager du en liten lomme i midten av pannen og tilsetter tomatpuréen. La tomatpuréen frese litt mens du rører forsiktig rundt, før du blander den inn med kjøtt og grønnsaksblandingen.
  6. Etter at du har blandet inn tomatpuréen tilsetter du de ferske og hermetiske tomatene og blander godt. la sausen få et oppkok og skru ned varmen slik at sausen bare «putrer». Smak til med basilikum og oregano.
  7. Like før pastaen er ferdig tilsetter du denne i sausen og lar den koke ferdig. Hvis du ser at sausen blir litt tørr, kan du tilsette litt av pastavannet.
  8. Server sammen med parmesan og ruccola.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook