Tirsdager er i huset vårt en «pastadag», og en av rettene som står høyt oppe på favorittlisten er stekt kyllingbryst fylt med serranoskinke og jarlsbergost, servert sammen med pasta og en kremet spinat- og tomatsaus.
I utgangspunktet veldig lett å tilberede retten, med unntak av litt ekstra arbeid med kyllingen.
Den myke smaken i sausen gjør seg godt sammen med den litt salte smaken som serranoskinken tilfører kyllingen.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
- 4 kyllingfileter
- 8 skiver serranoskinke
- 8 skiver jarlsberg
- 400 g taglietelle
- 15 cherrytomater, delt i to
- 100 g babyspinat
- olje til steking
- salt og pepper
Saus:
- 75 g babyspinat, finhakket
- 3 dl kremfløte
- 50 g smør
- 6 cherrytomater, finhakket
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Kyllingen:
- Skjær opp/”butterfly” 4 kyllingfileter, det vil si at du deler filetene langs siden, slik at du kan brette det ut til å bli to nesten like flater. Pass på at du ikke skjærer helt igjennom, slik at de to delene ikke separeres.
- Bank kyllingfiletene flate, slik at du øker overflaten på kjøttstykkene mest mulig. Jeg liker å bruke en liten pose for å unngå søl og minske kryss-smitte.
- Legg deretter noen skiver Jarlsbergost på på hver av kyllingsidene og 2 skiver serrano-skinke i midten.
- Brett deretter kyllingfiletene sammen igjen slik at du får Jarlsbergosten og serrano-skinken i mellom de to kyllingdelene.
- Bank denne “sandwichen” sammen, slik at du får en litt flatere og mer kompakt “sandwich”. Dette hjelper også på at kyllingen ikke vil splitte seg like mye ved steking.
- Hell olje i en stekepanne og varm den opp til rundt 160 grader.
- Når kyllingen har fått en gyllen skorpe på begge sider kan du ta den ut. Det er viktig at kjernetemperaturen på kyllingen når minst 70 grader for å sikre at kyllingen er gjennomstekt. Tar du den ut ved 70 grader vil den kunne stige opp til 72 grader, som er helt perfekt.
- La kyllingen hvile litt før du kutter i den.
- Dersom du skal koke tørr “ferdig” pasta, går som oftest greit å bare følge anvisning på pakken.
- Noe en bør være obs på ved koking av pasta, er å smake på pastaen underveis, pasta har en lei tendens til å gå fra «al dente» til overkokt og usmakelig veldig fort.
- Når pastaen er ferdigkokt, sil av vannet og vend pastaen i smør/ olje.
- Smelt 50 g smør i en liten kjele.
- Finhakk 75 g babyspinat og 6 cherrytomater, fres dette i smøret til alt får en fin gyllen farge.
- Tilsett 3 dl fløte og rør rundt.
- La sausen småkoke og tykne litt.
- Smak til med salt og pepper.
- Server kyllingen sammen med halve cherrytomater, babyspinat, pasta og saus.