For mange så kan det være vanskelig å finne tid til å lage smakfulle retter i en hektisk hverdag, kanskje det også ofte går i det samme gamle hele tiden og man blir fort lei. Da kan raske og enkle hverdagsretter være løsningen. Denne pastaretten forventer jeg ikke at skal ta lenger tid enn det tar å koke opp vannet og koke ferdig pastaen, som vil tilsi noe rundt 12 – 13 minutter. Jamie Oliver hadde et konsept i sin tid som het «15-minute meals», hvor jeg prøvde meg på noen av rettene, og ja man kan faktisk få til gode og spennende smaker på under 15-minutter. Jeg kommer til å prøve meg på å lage noen «15-minutts-oppskrifter», sånn som denne.
Pesto sammen med pasta er ingen nyhet og serveres ofte uten kjøtt, men siden vi her i huset er temmelig glad i kjøtt, kjørte vi på med bacon til denne retten. Man kan selvfølgelig kutte ut kjøttet og servere den som en vegetarrett.
Ingredienser
- 300 g linguine eller annen pasta
- 150 g bacon, i små biter
Pesto
- 100 g basilikum, grovt kuttet/ revet uten stilk
- 60 g pinjekjerner
- 100 g soltørkede tomater uten olje
- 2 fedd hvitløk, finhakket, bruk mindre om du føler det blir litt sterkt
- 25 g permesan, revet
- 1/2 sitron, saften
- olivenolje
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Kok opp vann til pastaen og tilsett salt. Tilberede pastaen etter anvisning på pakken.
- Stek pinjekjernene raskt i en tørr panne, og legg til sides.
- Kutt bacon og stek i samme panne som du brukte til pinjekjernene.
- Finn frem en blender eller lignende (ev. stavmikser), ha basilikum, pinjekjærner, hvitløk, soltørkede tomater og parmesan oppi, tilsett litt olivenolje til å starte med, 2-3 spiseskjeer.
- Start å blende pestoen til en jevn masse og tilsett mer olivenolje etter behov. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sett til side, helst kjølig.
- Når pastaen er ferdig heller du av vannet og blander inn pestoen.
- Server sammen med bacon og gjerne med litt nykvernet pepper og olivenolje på toppen.