Pæreskinke er tilgjengelig i butikken året rundt, men spesielt på sommeren ser det ut til at butikken passer på å ha ekstra godt med skinke. Jeg som mange andre synes nok at spekeskinke servert sammen med melon er helt fortreffelig. Og da ikke nødvendig bare vannmelon, men spesielt cantaloupe.
Denne retten hvor jeg serverer tynnskåret pæreskinke sammen med nypoteter og frisk sommersalat, bruker jeg vannmelon siden jeg også har dette i salaten.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
- 800 g (150-250 g spekeskinke per pers.)
- 600 g nypoteter (ca. 8-10 stk)
- 1/4 vannmelon
- 1/2 isbergsalat, strimlet
- 150 g spinat (2 håndfuller), strimlet
- 1/2 rødløk, kuttet i tynne skiver
- 1/2 slangeagkur, i biter
- 1 beger rømme
Fremgangsmåte
- Sett på vann og kok potetene.
- Del 1/4 melon i «skiver» og spar de «fineste» skivene til servering (de midterste ca. 1/3 av melonen). Jeg deler ofte hver av disse skivene i to igjen.
- Ta de resterende bitene av melonen og del i terninger.
- Skjær 1/2 isbergsalat og 150 g spinat i tynne strimler og ha de i en bolle.
- Finn frem 1/2 rødløk og skjær den i veldig tynne skiver. Måten jeg foretrekker å gjøre dette på er å kutte løken i fjerdedels-biter. Deretter begynner å jeg å kutte på den tykkeste delen av løken, til jeg har jobbet meg til litt over halvparten og stykket begynner på bli litt ustødig. Deretter legger jeg resterende av løkbiten på siden og starter å kutte fra den tykkeste delen igjen. Ha løken i bollen med salaten og spinaten.
- Kutt 1/2 slangeagurk i biter og bland sammen med; isbergsalat, spinat, rødløk og vannmelonterningene.
- Sett salaten kjølig mens du venter på at potetene skal bli ferdig.
- Skjær pæreskinken i tynne skiver.
- Server pæreskinken sammen med, poteter, salat, rømme og vannmelon.