Gå til innhold
13/06/2018

Kokebloggen har testet Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept

Publisert: av

Kokebloggen har i det siste testet oppskrifter fra Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Årsaken til at jeg har valgt å teste nettopp dette konseptet, er at det til tider kommer noe mediaoppmerksomhet rundt hvorvidt Rema 1000 faktisk holder det de sier og at retten faktisk havner under 100-lappen. Dette var noe jeg ville komme til bunns i og tok for meg noen utvalgte oppskrifter fra oppskriftsheftene «under 100-lappen».

Rettene ble dømt etter følgende; smak, hvor enkelt oppskriften er å følge og pris i henhold til «under 100-lappen».

Pytt i panne med mager kjøttpølsePytt i panne med mager kjøttpølseKokebloggen har i en uke testet ut Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Det var for en stund siden litt mediaoppmerksomhet rundt dette konseptet, om hvorvidt de klarte å faktisk holde seg under hundrelappen. Dette ville jeg til bunns i og bestemte meg for å prøve noen utvalgte retter fra dette konseptet. Første oppskriften ut er «Pytt...
Les videre

Karakter: 5/10
Litt svake og monotone smaker, blir fort kjedelig i lengden. Testens klart billigste rett på 54,71.

 

Meksikansk gryte med scampiMeksikansk gryte med scampiSom sagt har Kokebloggen testet ut Rema 1000 sitt konsept «under 100-lappen». Bakgrunnen til at Kokebloggen ønsket å teste «under 100-lappen» kan du lese mer om i det innledende innlegget Pytt i panne med mager kjøttpølse, som også er den første retten som ble testet ut. Meksikansk gryte er noe vi i familien forbinder med Toro...
Les videre

Karakter: 6/10
Svakt krydret og virker mer som en suppe enn gryte.

 

Kjøttboller med penne og tomatsalsaKjøttboller med penne og tomatsalsaKokebloggen har i det siste testet Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Denne uken har vi testet retten Kjøttboller med penne og tomatsalsa. Du kan lese mer om dette i det innledende innlegget Pytt i panne med mager kjøttpølse Kjøttboller og pasta er en kjent barnefavoritt, og her i huset er det intet unntak. Når det gjelder...
Les videre

Karakter: 8/10
Veldig enkle kjøttboller med god smak.

 

Torskeloin med paprikamiksTorskeloin med paprikamiksKokebloggen fortsetter å teste Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Denne uken har vi testet retten Torskeloin med paprikamiks. Du kan lese mer om bakgrunnen for testen i det innledende innlegget Pytt i panne med mager kjøttpølse Denne retten har enkle men sterke smaker og vil garantert ikke skuffe i hverdagen. Paprikaen og løken tilsetter en fin sødme...
Les videre

Karakter: 7/10
Gode smaker, men oppskriften kan være en «oppskrift til katastrofe» med manglende spesifikasjon.

 

Fullkornsrisotto med scampi og squashFullkornsrisotto med scampi og squashKokebloggen har i det siste testet diverse oppskrifter fra Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Litt mer om dette kan du lese om i det innledende innlegget Pytt i panne med mager kjøttpølse. Denne gangen tester vi oppskriften Fullkornsrisotto med scampi og squash. Risotto er en risrett med røtter i nord-Italia og serveres ofte som en forrett. Dette er...
Les videre

Karakter: 8/10
Spennende rett med gode smaker. Helt klart favoritten blant de rettene som ble testet.

 

Januarwok med kyllinglarfiletJanuarwok med kyllinglårfiletKokebloggen har over en periode testet ut diverse oppskrifter fra middags-konseptet «under 100-lappen» fra Rema 1000. Retten januarwok med kyllinglårfilet er den sjette og siste retten som ble testet i denne runden. Ønsker du å lese mer om bakgrunnen til hvorfor Kokebloggen testen nettopp dette konseptet kan du lese mer om det i det innledende innlegget Pytt i...
Les videre

Karakter: 7/10
Helt enkelt og grei wok med tradisjonelle grønnsaker og gode smaker.

Rema 1000 | Kokebloggen har testet Rema 1000 sitt under 100-lappen-konsept

Helhetlig karakter og vurdering: 7/10

Vi har tidligere i huset prøvd oss på diverse retter fra dette konseptet tidligere, men da uten fokus på prisen på retten. Det var dessverre ikke noen umiddelbar suksess og vi har da valgt å styre unna disse oppskriftene i ettertid.

Det kan vel sies at etter denne prøverunden at vi er mer positive til dette konseptet, og det forundrer meg ikke om vi kommer til å prøve flere retter i fremtiden.

Rettene består i all hovedsak av få ingredienser men klarer fortsatt og levere mye smak og ikke minst nok mat, som kanskje kan være av bekymringene for folk når de hører «under 100-lappen».

Jeg kan vel konkludere med at de utvalgte rettene fra disse oppskriftsheftene ikke skuffet når det kom til smak. De var ingen kulinarisk høydare, men absolutt helt greit som enkel og rask hverdagsmat.

Kritikken som er rettet mot Rema 1000 går i utgangspunktet ut på at de manipulerer oppskriftene til å hindre at de går over «100-lappen». Dette gjøres blant annet på følgende måter:

  • Beregner pris ut i fra faktisk forbruk av vare. Eksempelvis, 500 g pastaskruer (11,90), hvor du kun skal bruke 250 g (5,95), brukes prisen for 250 g i beregningen.
  • Varer som forventes at du har hjemme, som for eksempel salt, pepper, soyaolje og olivenolje, taes ikke med i prisberegningen.
  • Har benyttet «serveringstips» som en måte å legge til ingredienser som anbefales og bruke uten å ta det med i prisberegningen.

Dette er de punktene jeg har klart å finne som går på det med «manipulering» av pris. Punkter jeg personlig ikke  mener er «manipulerende» men helt akseptable.

Det skal sies at oppskriftsheftene også er merket med «kampanjeperiode», som sier noe om at prisen på varene ikke vil kunne garanteres utenfor denne perioden.

Så når det kommer til pris og holde seg «under 100-lappen» mener jeg at Rema 1000 er godt innenfor.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

@kokebloggen på Instagram

/!\ error getUserMedia.
Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook