Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-k..." /> Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-k..." /> Gå til innhold
13/06/2018

Fullkornsrisotto med scampi og squash

Publisert: av

Kokebloggen har i det siste testet diverse oppskrifter fra Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Litt mer om dette kan du lese om i det innledende innlegget Pytt i panne med mager kjøttpølse. Denne gangen tester vi oppskriften Fullkornsrisotto med scampi og squash.

Risotto er en risrett med røtter i nord-Italia og serveres ofte som en forrett. Dette er ris som tilberedes sammen med kraft til en kremet konsistens, ofte sammen med løk, vin og smør, som kan anses som de tradisjonelle ingrediensene. Det man typisk vil se av kombinasjoner kan være risotto med steinsopp og pancetta, som er en type italiensk bacon.

Det som kjennetegner ris som brukes til risotto er at den inneholder mye stivelse og er god til å trekke til seg fuktighet. Risen som er tradisjonelt kjent for å bli bruk i risotto kalles arborio. I denne retten benyttes det fullkornsris, noe jeg ikke kjenner så mye til fra før og vet lite om dens egenskaper.

Fullkornsrisotto med scampi og squash

Rettene dømmes etter følgende; smak, hvor enkelt oppskriften er å følge og pris i henhold til «under 100-lappen».

Karakter: 8/10

Pris: 92,19

Det er veldig lite å si på smakene i denne retten, og den er klart blant favorittene av de rettene vi har testet fra Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept.

Prisen, som med samtlige av de andre rettene holder seg fint under «100-lappen».

Det at retten benytter seg av fullkornsris, merkes det egentlig ikke noe til. Og det skal sies at jeg personlig ikke har vært noen stor tilhenger av disse «fullkornsproduktene» da de rett og slett ikke har falt i smak.

Når det gjelder scampien i denne retten, føler jeg at den fant sin plass bedre i denne retten, enn i den meksikanske gryten som vi testet tidligere. Hvordan den meksikanske gryte med scampi falt i smak kan du lese mer om i det tidligere innlegget.

Retten fikk kanskje ikke den kremete konsistensen man er vant med fra ordinær risotto, men den helhetlige smaken var god. Og om du skulle være i tvil om du skal tørre å servere en slik rett til barna, kan jeg si at den falt godt i smak hos sønnen i huset, som spiste flere porsjoner.

Beregnet for 2 vokse og 2 barn


Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Rema 1000 og er hentet fra oppskriftsheftet «Sunn Start… for deg og lommeboka» fra 2015 komponert av Ørjan Johannessen.

Ingredienser

 • 500g scampi, fryste, rå med skall, ting og renset
 • 4 sjalottløk, finhakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 3 ss olivenolje
 • 1 squash, i små biter
 • 1 grønn paprika, små biter
 • 2 terninger hønsebuljong
 • 2 poser fullkornsris
 • 8 dl vann
 • 1/2 sitron, saften og revet skall
 • 1 klype pepper

Fremgangsmåte

 1. Tin (helst over natten i kjøleskapet) og skrell scampi. Del dem i to på langs.
 2. Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær paprika og squash i terninger. Fres løken i olivenolje i en vid kjele i noen minutter til det er gyllent. Hell risen ut av posen og la den surre litt sammen med løken. Spe med varm hønsebuljong (vann + hønsebuljongterninger), litt etter litt til risen er ferdig (17–20 minutter).
 3. Tilsett paprika, squash og scampi helt mot slutten. Rør inn olivenolje og finrevet sitronskall. Smak til med pepper og friskpresset sitronsaft.

Serveringsforslag

Vend gjerne inn revet parmesan i risottoen og topp med finhakket dill.

Kokebloggens tips: Om du ikke har tint scampi eller lignende i kjøleskapet før, anbefaler jeg at du prøver deg med en ekstra dag i forveien. Det hender ofte at «over natten» ikke er nok. Hvis du tilsetter parmesan, rør gjerne inn litt smør samtidig og dryss litt parmesan over til slutt.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook