Gå til innhold
21/06/2017

Torskeloin med paprikamiks

Publisert: av

Kokebloggen fortsetter å teste Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Denne uken har vi testet retten Torskeloin med paprikamiks. Du kan lese mer om bakgrunnen for testen i det innledende innlegget Pytt i panne med mager kjøttpølse

Denne retten har enkle men sterke smaker og vil garantert ikke skuffe i hverdagen. Paprikaen og løken tilsetter en fin sødme i retten mens limen er med på balansere ut smakene med et syrlig kick.

Torskeloin med paprikamiks

Retten består av enkle ingredienser som er raske å jobbe med og det tar ikke lang tid før man er i gang med selve tilberedningen av retten.

Torskeloin med paprikamiks

Rettene dømmes etter følgende; smak, hvor enkelt oppskriften er å følge og pris i henhold til «under 100-lappen».

Karakter: 7/10

Pris: 78,55

Selve retten er grei skuring å lage og leverer flotte og enkle smaker. Det syrlige hintet fra limen er med på løfte retten og binde sammen ingrediensene.

Paprikaen og kruspersillen er med på gi retten ett fargerikt uttrykk og får retten til å se særdeles appetittlig ut.

Det som er litt synd med oppskriften er at den ikke forteller deg hva slags type buljong man skal bruke, hadde jeg brukt kjøttbuljong i dette tilfellet ville nok utfallet av retten vært noe helt annet og mest sannsynligvis blitt meget usmakelig.

Igjen på bakgrunn av at det var mangel på beholdning av fullkornspasta i butikken ble det kjøpt ordinær pasta.

Oppskriftens helhetlige karakter trekkes veldig opp på bakgrunn av smaken.

Beregnet for 2 vokse og 2 barn
Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Rema 1000 og er hentet fra oppskriftsheftet «Raske hverdagsmiddager» fra 2015

Ingredienser

Torsk

  • 460 g torskeloin
  • 1 ss olivenolje
  • 1 klype salt

Pasta

  • 400 g fullkorn pastaskruer

Paprikamiks

  • 2 løk, tynne strimler
  • 2 røde paprika, tynne strimler
  • 4 ss olivenolje
  • 1 lime, saften
  • 2 dl buljong (stod ikke definert hva slags buljong som skulle benyttes, brukte hønsebuljong)

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta al dente.
  2. Skjær paprika og løk i strimler. Stek det i olivenolje på svak varme i ca. 25 minutter. Spe med buljong underveis til ønsket konsistens. Smak til med presset lime.
  3. Ha salt på torsken. Stek den i varm panne med litt olje, ca. 2 minutter på hver side.
  4. Server torsken med paprikamiksen og fullkornspasta.

Serveringsforslag

Server gryten med frisk hakket kruspersille.

Kokebloggens tips: Lag urtesmør eller urtemajones og server sammen med torsken.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook