Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Denne uk..." /> Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Denne uk..." /> Gå til innhold
13/06/2018

Kjøttboller med penne og tomatsalsa

Publisert: av

Kokebloggen har i det siste testet Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Denne uken har vi testet retten Kjøttboller med penne og tomatsalsa. Du kan lese mer om dette i det innledende innlegget Pytt i panne med mager kjøttpølse

Kjøttboller og pasta er en kjent barnefavoritt, og her i huset er det intet unntak. Når det gjelder pasta er penne blant favorittene, sammen med makaroni og fusilli. Personlig har jeg en forkjærlighet for linguine, som kanskje gjenspeiles i en del av pastarettene jeg legger ut her på Kokebloggen.

Ingredienser | Kjøttboller med penne og tomatsalsa

Det er ikke allverdens av ingredienser i denne retten, men det gjør egentlig ingenting, fordi denne retten minner oss på at det enkle ofte er det beste. Jeg har lenge strebet etter å forbedre oppskriften min på kjøttboller, og jeg hadde nesten helt har glemt for godt det egentlig smaker med helt enkle kjøttboller uten alt for mye dilldall.

Kjøttboller med penne og tomatsalsa

Rettene dømmes etter følgende; smak, hvor enkelt oppskriften er å følge og pris i henhold til «under 100-lappen».

Karakter: 8/10

Pris: 75,43 (92,03 med kjøttdeig u/ salt og vann)

Denne retten baserer seg på enkle smaker og presenterer de med stil. Oppskriften har igjen noen punkter jeg mener er problematiske å følge dersom man skal følge til punkt å prikke. Kjøttbollene bes om å stekes «pent brune», noe som kan variere veldig basert på temperatur og størrelse på kjøttbollene. Med kjøttdeig er det veldig viktig at kjøttet blir helt gjennomstekt. Normalt sett ville jeg ha kokt kjøttbollene videre i tomatsaus og sikret at de var varmebehandlet helt igjennom, men det var ikke tilfelle i denne retten.

Kjøttdeig uten salt og vann ble byttet ut med Nordfjord Kvernet Kjøttdeig 400 g, på bakgrunn av manglende beholdning på innkjøpsdato. Kjøttdeig uten salt og vann var merket til 44,90 hvor kjøttdeigen som ble brukt kostet 28,30.

Penne fullkorn ble også byttet ut med ordinær penne, da den ikke var tilgjengelig i butikken på tidspunktet jeg handlet.

Smakene i retten komplimenterer hverandre godt uten å være for kompliserte. Og selv om oppskriften ikke nødvendigvis er helt tydelig på alle punkter, veier smakene i retten sterkt opp og styrker den endelige karakteren.

Beregnet for 2 vokse og 2 barn
Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Rema 1000 og er hentet fra oppskriftsheftet «Raske hverdagsmiddager» fra 2015

Ingredienser

Pasta

 • 250 g Penne Fullkorn

Kjøttboller

 • 400 g kjøttdeig
 • 1/2 ts salt (kan sløyfes om du bruker saltet kjøttdeig)
 • 1/2 løk, finhakket
 • 1 rød chili, finhakket
 • 1 ss olje

Tomatsalsa

 • 6 tomater, i biter
 • 1/2 løk, i biter
 • 1 ss olivenolje
 • 1 klype salt
 • 1 potte kruspersille, grovhakket, spar noen dusker til pynt

Fremgangsmåte

 1. Kok pasta som anvist på pakken. Bland kjøttdeig med salt, finhakket løk og chili. Spe med litt kaldt vann til du får en smidig deig.
 2. Kjøttboller: Lag små kjøttboller og stek på høy varme i olje til de er pent brune.
 3. Tomatsalsa: Del tomater i biter og grovhakk løken. Bland inn olivenolje og en klype salt. Bland pasta, tomatsalsa og kjøttboller
 4. Server med grovhakket kruspersille.

Serveringsforslag

Server gjerne med revet parmesan.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook