Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Det var..." /> Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Det var..." /> Gå til innhold
13/06/2018

Pytt i panne med mager kjøttpølse

Publisert: av

Kokebloggen har i en uke testet ut Rema 1000 sitt «under 100-lappen»-konsept. Det var for en stund siden litt mediaoppmerksomhet rundt dette konseptet, om hvorvidt de klarte å faktisk holde seg under hundrelappen. Dette ville jeg til bunns i og bestemte meg for å prøve noen utvalgte retter fra dette konseptet.

Første oppskriften ut er «Pytt i panne med mager kjøttpølse». For meg er pytt i panne noe man har som restemat til lunsj eller frokost dagen etter, gjerne servert med speilegg. Men det kan selvfølgelig gjerne fungere like fint som en middagsrett.

Ingredienser | Pytt i panne med mager kjøttpølse

Det sier seg nesten selv at når man må holde seg under hundrelappen, vil det ikke bugne over av råvarer. Det viktigste er at man kan få frem gode smaker fremfor og ha allverdens med ingredienser å jobbe med. Jeg vil for øvrig anbefale og benytte poteter fra gårsdagens middag fremfor disse ferdigkokte, da det blir både billigere og litt mer hold.

Pytt i panne med mager kjøttpølse

Rettene dømmes etter følgende; smak, hvor enkelt oppskriften er å følge og pris i henhold til «under 100-lappen».

Karakter: 5/10

Pris: 54,71

Det ble oppgitt at det skulle benyttes mager kjøttpølse fra Nordfjord i oppskriften, men den var ikke tilgjengelig på tidspunktet jeg kjøpte inn varene. Pølsene ble erstattet med «skinnfri kjøttpølse» fra Nordfjord. Disse kostet 29,- for 800 g og de magre kjøttpølsene som oppskriften ba om kostet 24,90 for 450 g, noe som gjør de litt billigere i kiloprisen.

Retten ble godt mottatt hos hele familien, men smakene er noe monotone og blir litt kjedelig i lengden og egner seg kanskje bedre som en lunsj eller frokost som nevnt tidligere. Oppskriften var noe kronglete å følge, da den ikke oppgav noe steketid for grønnsakene. Det skal sies at dette vil variere ettersom hvor store du har kuttet bitene. Men kunne vært greit med en pekepinn for de litt mer uerfarne.

Prisen var godt innenfor det Rema 1000 hadde estimert og trekker opp karakteren litt, men på bakgrunn av lite smak og noe kronglete oppskrift får retten bare 5 av 10.

Beregnet for 2 vokse og 2 barn
Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Rema 1000 og er hentet fra oppskriftsheftet «Raske hverdagsmiddager» fra 2015

Ingredienser

 • 450 g mager kjøttpølse
 • 1 løk, biter
 • 1 ss smør
 • 1 purre, i skiver
 • 300 g kålrot, i terninger
 • 2 gulrøtter, i ternigner
 • 500 g middagspotenter (sous vide), ferdig middagspotet fra bama, i terninger
 • 1/2 ts salt
 • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

 1. Skjær pølsene i skiver, grovhakk løken og kutt resten av grønnsakene og potetene i like store skiver eller terninger.
 2. Surr først løken et par minutter i smør før du tilsetter grønnsakene. Potetterningene kan gjerne tilsettes etter halve steketiden.
 3. Stek til alt er mørt og gyllent. Tilsett salt og pepper og server.

Serveringsforslag

Server gjerne med frisk hakket kruspersille

Kokebloggens tips: Stek opp noen speilegg som du kan servere sammen med resten av maten.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook