Gå til innhold
13/06/2018

Januarwok med kyllinglårfilet

Publisert: av

Kokebloggen har over en periode testet ut diverse oppskrifter fra middags-konseptet «under 100-lappen» fra Rema 1000. Retten januarwok med kyllinglårfilet er den sjette og siste retten som ble testet i denne runden. Ønsker du å lese mer om bakgrunnen til hvorfor Kokebloggen testen nettopp dette konseptet kan du lese mer om det i det innledende innlegget Pytt i panne med mager kjøttpølse.

Denne wok-retten er en frisk og smakfull rett med tradisjonelle wok-ingredienser. Og som mange andre wok-retter tar den ikke lange tiden å tilberede.

Ingredienser | Januarwok med kyllinglarfilet

Oppskriften inneholder klassiske wok-grønnsaker som løk, brokkoli og gulrot og den velkjente treenigheten hvitløk, ingefær og chili som ofte danner basis i mange wok-retter.

Jeg veit ikke om du har lagt merke til det, men i år kom det ett nytt kylling-produkt i butikkhyllene, lårfilet av kylling. Som mange andre har du sikkert fått med deg at noe av det møreste kjøttet på kyllingen kommer nettopp fra lårstykket. For min egen del har jeg aldri prøvd dette produktet før og må si meg veldig positivt overrasket over kvalitet og pris. Det skal nevnes at brystfilet er en del magrere og derfor vil være litt sunnere, men det har ikke så mye å si i denne retten siden den inneholder så mye annet sunt.

Januarwok med kyllinglarfilet

Rettene dømmes etter følgende; smak, hvor enkelt oppskriften er å følge og pris i henhold til «under 100-lappen».

Karakter: 7/10

Pris: 94,11

Som de andre rettene holder denne oppskriften seg også under hundrelappen, selv om det var en av de rettene jeg var redd for kom til å overskride med tanke på at den stod oppgitt som 99,- i oppskriftsheftet.

Oppskriften introduserte meg for ett nytt kyllingprodukt «lårfilet» som overrasket meg svært positivt, og jeg hadde vel ikke kommet til å benytte meg av dette produktet om det ikke hadde vært for denne oppskriften.

Smakene i retten er ukompliserte og smakfulle, og er en rett som lett faller i smak. Det skal sies at det føltes ut som at det manglet litt saus i retten, men kan komme av oppskriftsheftet sitt tema «sunn start».

Det er ikke noen problemer å følge denne oppskriften, da punktene er klare og rett på sak. Om jeg skulle hatt noen kommentarer til fremgangsmåten ville det ha vært rekkefølgen på tilsetting av ingrediensene, da jeg personlig foretrekker å starte med å frese chilli, hvitløk og ingefær, for deretter å steke kjøttet i denne blandingen.

Beregnet for 2 vokse og 2 barn
Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Rema 1000 og er hentet fra oppskriftsheftet «Sunn Start… for deg og lommeboka» fra 2015 komponert av Ørjan Johannessen.

Ingredienser

 • 500 g kylling lårfilet, strimlet
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 rød chili, finhakket
 • 30 g fersk ingefær, finhakket
 • 1 stk sjalottløk, finhakket
 • 1 stk gulrot, skivet
 • 1 stk brokkoli, små buketter
 • 300 g frosne aspargesbønner
 • 2 ss soyasaus
 • 1 ss fiskesaus
 • 3 ss rapsolje
 • 1 stk lime
 • 1 klype pepper

Fremgangsmåte

 1. Strimle kyllinglårfiletene. Varm opp en wok eller stekepanne til den er rykende varm og ha i rapsolje. Wok kyllingstrimlene i 2 omganger. Sett til side mens du wokker grønnsakene.
 2. Finhakk chili, hvitløk og sjalottløk. Ha rapsolje i den rykende varme stekepannen og tilsett chili og hvitløk. Fres lett for å frigi smaken i oljen. Tilsett sjalottløk, fryste aspargesbønner, skivet gulrot og brokkoli i små buketter, og fres dette godt i 3 minutter. Sørg for å ha god varme hele tiden.
 3. Tilsett de wokkede kyllingstrimlene, soyasaus, finhakket ingefær og fiskesaus. Vend forsiktig på kylling og grønnsaker og fres godt i ca. ett minutt til alt er godt blandet og gjennomvarmt. Trekk til side, press over limesaft og smak til med pepper.

Serveringsforslag

Dryss rikelig med frisk hakket koriander over retten før servering.

Kokebloggens tips: Server gjerne med Dampet Ris. Retten har bare rundt 6 ss med væske, som vil reduseres litt etter steking, så tilsett gjerne en blanding av 1 ts maisenna rørt ut i 1/2 dl kaldt vann.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook