Gå til innhold
22/08/2017

Soyaglasert biff med vårløk

Publisert: av

Helt ærlig… jeg er ikke så flink som jeg burde være til å bruke storfekjøtt i matrettene mine, og når det først serveres er det som oftest i kvernet form. Dette er jo helt skammelig med tanke på hvor mange gode biffretter som finnes. For hvem har vel ikke forspist seg på biff stroganoff på ett eller annet tidspunkt i oppveksten? Eller kanskje du er av typen som alltid bestiller biff chop suey når du er ute på kina-restaurant?

Soyaglasert biff med vårløk, er en superenkel, rask og herlig rett proppfull med smak. Retten har elementer som er inspirert av asiatisk mat, og kan serveres enten med ris eller nudler. Personlig foretrekker jeg dampet jasmin ris.
Soyaglasert biff med vårløk

Ingredienser

  • 400 g ytrefilet av storfe, i tynne skiver
  • 1/2 dl maisenna
  • 3 vårløk, finsnittet i diagonale skiver
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl vann
  • 8 ss brunt sukker
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ss ingefær, revet
  • 2 ss olivenolje
  • 1-2 dl olje til fritering

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen soyasaus, brunt sukker, hvitløk, ingefær, olivenolje og vann. Kok dette under omrøring til det begynner å tykne. Ca. 5 minutter.
  2. Ha maisennaen i en stor bolle og bland godt sammen med kjøttskivene.
  3. Hell oljen i en wok eller tilsvarende, og friter kjøttet til det har fått en gyllen og sprø overlate og har blitt helt gjennomstekt. Når kjøttet er ferdig, la det tørke av seg overflødig olje på litt kjøkkenpapir.
  4. Fjern resterende olje fra woken og tørk raskt over for å fjerne ev. rester av maisennaen.
  5. Legg kjøttet tilbake i woken og bland inn soyasausblandingen, la sausen tykne.
  6. Ha over vårløken og bland med resten før servering.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook