Gå til innhold
13/06/2018

Hvitløk og parmesanpanert kyllingbryst

Publisert: av

Kyllingbrystfilet er ett av de mer populære stykkene med kjøtt vi Nordmenn bruker når vi skal lage middag i hverdagen. Kylling- og kalkunbryst er blant de aller magreste kjøttstykkene man får tak i. Ikke bare er det magert, men det finnes også utallige måter å tilberede det på, og ofte er det heller ikke så vanskelig å lykkes med det. Selv om kylling ansees for å være ett magert og sunt kjøtt, må man ikke glemme at andre stykker som lår og vinger og andre varianter av kylling hvor skinnet fortsatt sitter på ikke nødvendigvis er så magert da kyllingen lagrer fettet sitt rett under skinnet.

Hvis man ser bort i fra sunnhetsgraden av kjøttet har jeg i denne oppskriften har valgt å bringe tilbake litt av det crispy man får i skinnet med ett kanskje ikke nødvendigvis fullt så sunt alternativ, nemlig hvitløk og parmesanpanering. Resultatet er i alle fall i det minste helt fantastisk på smak om ikke annet. Sleng med en enkel spinatsalt så er vi kanskje tilbake på riktig spor igjen.

Hvitløk og parmesanpanert kyllingbryst

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Hvitløk og parmesanpanert kyllingbryst

 • 600 g kyllingbrystfilet
 • 2 dl revet parmesanost
 • 2,5 dl panko brødsmuler
 • 2 fedd hvitløk, finrevet
 • 1 ts pepper
 • olje til steking

Spinatsalat

 • 350 g spinat, skjært i grove strimler
 • 1 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 klype salt
 • 2 ts olivenolje

Server gjerne med dampet ris.

Fremgangsmåte

 1. Forvarm stekeovnen til 180 grader celcius over og undervarme.
 2. Start med å gjøre klar risen. Skyll 3 dl ris i kaldt vann. Kok opp sammen med 4,5 dl vann. Når vannet koker, sett på lokk og skru ned varmen. Risen er ferdig når all væsken har kokt vekk. Les innlegget om Dampet ris for en mer utdypende fremgangsmåte.
 3. Rens og finskjær 600 g kyllingbrystfilet.
 4. Knus 2,5 dl panko brødsmuler til mindre biter, bruk gjerne en blender eller lignende. Riv 2 fedd hvitløk med ett fint rivjern og riv parmesanost slik at du får rundt 2 dl revet parmesanost.
 5. Bland panko brødsmuler, revet hvitløk og revet parmesanost i en liten bolle.
 6. Ha litt olje i en stekepanne og varm opp til medium / høy varme.
 7. Dekk til kyllingbrystfiletene godt med paneringen og klapp det litt inn.
 8. Stek kyllingbrystfiletene på hver side til du ser at paneringen begynner å bli gyllen.
 9. Ha kyllingbrystfiletene i en ildfast form og sett den inn i midten av en forvarmet ovn på 180 grader celcius. La den stå i 15 – 20 minutter, eller til kyllingen er helt gjennomstekt.
 10. Når kyllingen begynner å nærme seg ferdig, skyller du 350 g spinat, om nødvendig i kaldt vann. Skjær spinaten i grove strimler. Ha 2 ts olivenolje i en stekepanne og varm opp til medium varme. Ha i spinaten og la den surre litt under omrøring. Finhakk 1 fedd hvitløk og ha det oppi. La spinaten og hvitløken surre videre i 2 -3 minutter før du drysser over 1 klype salt og blander godt. Spinaten skal ha blitt en del mørkere i fargen og bløt i konsistensen.
 11. Server hvitløk og parmesanpanert kyllingbryst med spinatsalat og ris.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook