Gå til innhold
13/06/2018

Pankopanert kyllingbryst fylt med blåmuggost

Publisert: av

Det er noe spesielt med mat som lager mye lyd når man spiser det, lyd er for mange en stor del av matopplevelsen. Bare tenk deg potetgull, det er absolutt ikke spesielt tilfredsstillende når det ikke lenger er sprøtt og crunchy. Når det kommer til middag finnes det mange europeiske varianter av paneringer som gjør at saftig kjøtt får en herlig crunchy skorpe.

Jeg mottok for en tid tilbake «Panko Breadcrumbs» som en vareprøve fra Haugen Gruppen i forbindelse med en workshop jeg deltok på. Jeg bestemte meg for å prøve meg på noen forskjellige paneringer til kylling. Denne gangen helt ren pankopanering men fylte kyllingbryst herlig med blåmuggost.

Panko | Pankopanert kyllingbryst fylt med blåmuggost

Panko-brødsmuler er typisk brukt i Japansk matlaging og er en form for flakete brødsmuler laget av brød uten skorpe. I motsetning til den typen brødsmuler vi vanligvis bruker i europeisk matlaging blir disse brødsmulene mye lettere og luftigere. Selv om disse panko-brødsmulene mer tradisjonelt sett brukes til panering av fisk, kan de fint brukes til andre ting som kjøtt og grønnsaker.

Pankopanert kyllingbryst fylt med blåmuggost

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

 • 700 g kyllingbrystfilet
 • 2 egg
 • 60 g blue dragon panko breadcrumbs
 • 75 g blåmuggost
 • 150 g aspargesbønner
 • 1 paprika, medium, i biter
 • 25 g spinat, grovhakket
 • 3 dl ris
 • extra virgin olivenolje
 • olje til steking

Fremgangsmåte

 1. Start med å sette på risen. Se en enkel fremgangsmåte på dampet ris her.
 2. Finn frem 700 g kyllingbrystfileter, rens for urenheter og tørk over med litt kjøkkenpapir. Lag et lite snitt i siden på den tykkeste delen, slik at du får en liten lomme.
 3. Del 75 g blåmuggost i biter og fordel de inni «lommene» på kyllingbrystfiletene.
 4. Knekk 2 egg i en dyp tallerken og pisk de raskt sammen men en gaffel.
 5. Ha 60 g blue dragon panko breadcrumbs i en annen tallerken.
 6. Forvarm stekeovnen til 180 grader celcius over og undervarme.
 7. Vend kyllingbrystfiletene godt i egg før du vender den i panko-brødsmulene til de er helt tildekt. Legg forsiktig til sides på ett fat til du har dekt alle kyllingbrystfiletene.
 8. Ha litt olje i en stekepanne og varm den opp til medium/ høy varme.
 9. Bruk en stekespade og flytt de kyllingbrystfiletene over i stekepannen og stek de 3 – 4 minutter på hver side til de har fått en gyllen og crispy overflate.
 10. Ha deretter kyllingbrystfiletene over på ett stekebrett eller i en ildfast form og sett de inn i ovnen og la de ettersteke i 15 – 20 minutter til de er helt gjennomstekt.
 11. Gjør klar 150 g aspargesbønner ved å kutte av endene på de. Jeg pleier å legge de utover på ett skjærebrett og bruke kniven som ett slags endestykke og dytte mot aspargesbønnene til de ligger på linje, for deretter å kutte alle endene samtidig.
 12. Del 1 paprika i biter. Jeg foretrekker å kutte av stilken først. Sette paprikaen opp ned (stilkdelen ned), kutte langs «kantene» fra bunnen og ned (mot stilkdelen), dette vil si at jeg ikke vil få med den hvite hinnen eller frøene når jeg kutter. Strimle paprikaen i ønsket tykkelse og kutt til biter.
 13. Ha litt olje i en stekepanne og varm den opp til medium/ høy varme. Ha oppi aspargesbønner og paprikabiter og stek de 2 – 4 minutter. Pass på at du ikke steker de forlenge slik at de mister krønsjen sin.
 14. Grovhakk 25 g spinat.
 15. Server de pankopanerte kyllingbrystfiletene sammen med dampet ris og stekte grønnsaker. Dryss litt grovhakket spinat og god extra virgin olivenolje over før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook