Gå til innhold
21/06/2017

Limeostekake med rum- og karamellsaus

Publisert: av

Når jeg en sjelden gang lager dessert er det som oftest noe enkelt, som ikke trenger noe spesielt mye arbeid før det er ferdig. Jeg ender som oftest opp med å lage en slags ostekake med forskjellige smaker. Spesielt varianten hvor jeg ikke trenger å gjøre stort annet enn å blande ingredienser og sette til kjøling.

For en stund tilbake fikk jeg ett spørsmål fra min far om jeg kunne tenke meg å lage litt mat til en innvielsesfest for den nye hytten vår. Litt sideinformasjon: hytten har blitt renovert og bygd på de siste årene og både far og mor har lagt inn vanvittig mye tid og krefter i dette prosjektet. Absolutt verdt det da resultatet har blitt helt fantastisk. Hele familien gleder seg til å kunne få tatt hytten skikkelig bruk.

Innvielsesfesten ble holdt for de som hadde hjulpet til underveis med å få hytteprosjektet realisert. Med andre ord håndverkere av forskjellige slag. Dette endte med at det skulle holdes festlig lag for åtte mannfolk. Men hva serverer man mannfolk dessert? Når jeg tenker dessert ser jeg for meg søte små kakeretter og kanskje ikke så mandige fremstillinger.

Så løsningen endte opp med å gjøre innholdet i desserten noe mer maskulint ved å tilsette rum.

Limeostekake med rum- og karamellsaus

Beregnet for 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl kremfløte
  • 200 g kremost, naturell
  • 3 ss sukker
  • 3 lime, saften og litt revet skall
  • 10 digestive-kjeks, finknust
  • 25 g usaltet smør, romtemperert
  • 1 dl karamellsaus
  • 1/2 dl captain morgan spiced gold rum
  • 25 g dronningsjokolade, revet

Fremgangsmåte

  1. Start med å piske 2 dl fløte og 3 ss sukker til stiv krem.
  2. Tilsett 200 g kremost og saften fra 3 lime. Pisk videre og bland godt. Det kan være lurt å smake til underveis da limen kan variere på smak. Riv skallet til 1 lime i blandingen og rør godt.
  3. Vend kremen forsiktig inn i kremostblandingen. Sett kjølig mens du fortsetter med resten.
  4. Finknus 10 digestive-kjeks i en blender eller lignende til fine smuler. Bland inn 25 g usaltet smør med kjeksmulene.
  5. Fordel kjeksmassen i fire små kakeformer med høy kant. Har du ingen med høy kant kan du lage en høyere kant med litt bakepapir.
  6. Pakk kjeksmassen til en kompakt bunn.
  7. Ha over ostekakemassen og sett de kjølig i minst 1 time.
  8. Når ostekakene har satt seg kan du blande sammen 1 dl karamellsaus og 1/2 dl captain morgan spiced gold rum.
  9. Før servering heller du litt rum- og karamellsaus over hver av ostekakene og river litt dronningsjokolade over.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook