Gå til innhold
21/06/2017

Kremet fiskesuppe med laks og kamskjell

Publisert: av

Nok en uke snart over, høsten har begynt å nærme seg og dagene begynner å bli både kortere og kaldere. Det er ikke lenge før hele landet blir dekket av et fargerikt teppe med herlige og varme fargenyanser. Selv om høstværet kan være noe kjedelig og kanskje overvinne enhvers humør med sine endeløse sure og mørke kvelder, kan man trøste seg med at god og varm mat smaker ekstra godt på denne tiden av året.

Blant mine høstfavoritter finner man mange supper og fiskesuppe er en av de, spesielt den tykke, kremede varianten. Denne suppen har en herlig blanding av godt kjøtt og gode grønnsaker. Så hvorfor ikke planlegge en herlig fiskesuppe denne søndagen?

Ingredienser | Kremet fiskesuppe med laks og kamskjell

For meg er en suppe ikke bare en suppe, det skal gjerne være litt hold i den og da helst i form av gode grønnsaksbiter. Det ender ofte opp med at det tilsettes varianter av rotgrønnsaker, som for eksempel gulrøtter og poteter, sånn som i denne retten. Andre grønnsaker som er hyppig brukt kan være sellerirot, pastinakk, kålrot, jordskokk og persillerot. Man kan sikkert gjerne bruke rødbeter, men da må man gjerne ta høyde for den intense fargen denne grønnsaken bringer med seg.

Closeup | Kremet fiskesuppe med laks og kamskjell

Sammen med suppen serverer jeg et spyd med soya- og honningglaserte reker og grove rundstykker. Det er noe med smakene i denne glaseringen som treffer akkurat på de riktige stedene og skaper en helt fantastisk stemning i samspill med denne suppen. Absolutt å anbefale.

Kremet fiskesuppe med laks og kamskjell

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

  • 250 g laks, i terninger
  • 200 g kamskjell
  • 1 gul løk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 små purreløk, finhakket
  • 2 poteter, i tynne staver
  • 2 gulrøtter, i tynne staver
  • 5 dl fiskekraft
  • 2 dl fløte
  • 100 g smør
  • 30 g gressløk, grovhakket
  • 1/2 sitron, saften
  • salt og pepper
  • olje til steking

Soya- og honningglaserte reker

  • 200 g reker
  • 2 ss akasiehonning
  • 2 ss soyasaus
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Start med å finhakke 1 gul løk1 rød chili og 2 små purreløk. Fjern gjerne frøene fra chilien om du ikke ønsker den intense styrken i suppen, men mer ett lite hint av varme, personlig foretrekker jeg denne suppen uten frøene. Husk å skylle purreløken godt, da den ofte inneholder en del grus. Måten jeg pleier å gjøre dette på når jeg skal finhakke purreløken i etterkant er å kutte to snitt i løken på langs som krysser nesten helt ned til roten, slik at man får fire kvarte deler. Deretter skylle den under kaldt vann fra roten og ned, slik at jeg får vekk mesteparten av  grusen som måtte være der.
  2. Ha litt olje i en stor kjele og fres finhakket løkchili og  purreløk raskt i 2-3 minutter.
  3. Skrell  2 poteter og 2 gulrøtter og del de i tynne staver; omtrent 0,5 cm x 0,5 cm i tykkelse og 5 cm i lengde er fint. Ha de oppi kjelen sammen med resten av grønnsakene, rør godt og la det frese videre i ytterligere 2-3 minutter.
  4. Hell i 5 dl fiskekraft og rør forsiktig rundt. Gi det hele ett oppkok og la koke i  2 minutter.
  5. Del 250 g laks i grove terninger på ca 3 cm x 3 cm og ha de oppi suppen. Skru ned varmen og la det småkoke videre i 5 minutter.
  6. Rens 200 g kamskjell, tørk lett av de med litt kjøkkenpapir og dryss over litt salt og pepper. Finn frem en stekepanne, ha i litt olje og stek kamskjellene på høy varme i 1 minutt på den ene siden før du snur de og steker de videre i 30 sekunder på den andre siden.
  7. Ha 2 dl fløte i suppen, gi det ett lite oppkok og rør inn 100 g smør.
  8. Rens 200 g reker. Varm en stekepanne med litt olje. Stek rekene i 2 minutter på hver side, snu de en gang til og hell over 2 ss soyasaus  og  2 ss akasiehonning. Stek de ytterlige  1-2 minutter på hver side.
  9. Finhakk 30 g gressløk og rør inn i suppen, spar gjerne litt til å drysse over like før servering. Skvis saften fra 1/2 sitron over suppen og rør forsiktig inn.
  10. Ha kamskjellene i suppeskålene og hell rykende varm suppe over.
  11. Skvis også gjerne litt sitron over suppen før servering og server sammen med godt rundstykke og de soya- og honningglaserte rekene.

 

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook