Vi begynner å nærme oss våren og påske, her på Østlandet er det iallefall full vårstemning om dagene. Så hvorfor ikke prøve seg på en deilig pastarett; med kjøttdeig, chorizo og ruccola, servert med en herlig tomatsaus med friskt preg av appelsin. Dette er iallefall smaker som får meg i vår-/ sommerstemning.
Ruccola og chorizo er begge ingredienser med en veldig særpreget kraftig smak. Selv om smakene hver for seg er veldig sterke fungerer de veldig bra sammen og det søtlige og friske fra tomat- og appelsinsausen er med på binde det hele sammen.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
Pasta
- 400 g fusilli
Kjøttsaus
- 300 g kjøttdeig av storfe
- 150 g chorizo, speket, delt i små biter
- 2 gulrøtter, delt i små biter
- 1 gul løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 150 g tomater, delt i biter (bruk gjerne en blanding med forskjellige tomater)
- 1 appelsin, litt revet skall og saften
- olje til steking
- salt og pepper
Tilbehør
- 100 g ruccola
- extra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- Finhakk 1 gul løk, skrell og del 2 gulrøtter i små biter.
- Ha litt olje i en stekepanne og varm opp til medium varme. Ha i løken og stek i 8 – 10 minutter til løken har blitt myk og nesten gjennomsiktig.
- Tilsett gulrotbitene og finhakk 2 fedd hvitløk. Stek løk og gulrøtter videre i 5 minutter før du har i hvitløken og steker videre i 2 minutter.
- Hell gulrot- og løkblandingen over i en bolle og sett til sides.
- Skjær 150 g chorizo i små biter. Ha i litt mer olje i pannen og skru opp til medium/ høy varme.
- Tilsett chorizobitene og la de steke i 3 – 4 minutter til du ser at oljen har tatt farge fra chorizoen. Tilsett 300 g kjøttdeig og stek til den begynner å få en liten stekeskorpe.
- Hell gulrot- og løkblanding oppi sammen med kjøttet.
- Del 150 g tomater i mindre biter, bruker du cherry eller miniplomme er det nok å dele de i to, ha det oppi med kjøttet. Riv litt av skallet på 1 appelsin over pannen med kjøttblandingen.
- Press saften fra 1 appelsin og hell i stekepannen.
- Bland godt og skru ned temperaturen til svak varme. La det hele småputre under lokk i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Kok opp 400 g fusilli etter anvisning på pakken.
- Server fusilli sammen med ruccola, kjøttdeig- og chorizo i tomat- og appelsinsaus. Dryss gjerne litt extra virgin olivenolje over før servering.