Gå til innhold
13/06/2018

Teriyaki kyllingvinger

Publisert: av

Kyllingviner i likhet med spareribs det jeg liker å kalle for den ultimate fingermaten. Det er nesten uhørt å spise kyllingvinger med bestikk og du vil kanskje få noen rare blikk om du skulle finne på å prøve. Men for all del. Det finnes ingen regler på hvordan man skal spise kyllingviner, men en ting er sikkert; de er saftige smaker vanvittig godt.

Ikke bare smaker de godt i seg selv, men det finnes så utallige mange måter å tilberede de på. Stek de i ovn, i panne eller friter de i olje. Disse tre fremgangsmåtene er nok de mest vanlige. Vel, det var kanskje ikke så mange tilberedingsteknikker allikevel, men så har vi marinering og sauser. Nå snakker vi ett bredt spekter med smaker som kan prøves.

Når jeg friterer kyllingvingene som i denne oppskriften liker jeg å tilsette smakene i etterkant, slik at den kan trekke inn i «paneringen». I denne oppskriften har jeg valgt å gå asiatisk med en vri på teriyakisaus. Sjekk gjerne også ut denne spicy Sriracha hot wings-oppskriften, som også bruker samme grunnmetode for tilbereding.

Teriyaki kyllingvinger

Beregnet for 2-4 personer som hovedrett

Ingredienser

 • 1 kg kyllingvinger, naturell (til info. omtrent 1/4 av vekten vil være bein)
 • 3 dl hvetemel
 • 1/2 dl soyasaus
 • 5 ss vann
 • 2 ss mirin (ev. risvin)
 • 1/2 dl brunt sukker
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 ss ingefær, reven (1,5 cm 1,5 cm bit)

Dryss gjerne noen tynne skiver vårløk over før servering

Fremgangsmåte

 1. Start med å ha olje i en dyp stekepanne, wok eller lignende og varm opp til rundt 180 grader celcius. Det bør være nok olje til at du lett kan dekke minst 3/4 av tykkelsen til kyllingvingene. Personlig pleier jeg å bruke nok olje til at jeg kan dekke hele vingene jeg skal fritere. Men varm olje kan være skummelt for noen, så bruk det du føler deg komfortabel med.
 2. Finn frem en stor bolle. Ha i 3 dl hvetemel og 1 ts nykværnet pepper. I små porsjoner dekker du til 1 kg kyllingvinger med hvetemelblandingen på alle sider, slik at de er helt tildekket. Jeg pleier å «kaste» kjøttbitene jeg skal dekke i melet, slik at jeg er minst mulig i kontakt med stykkene mens de dekkes. Gjør dette fordi jeg ikke er så veldig glad i mel på fingrene.
 3. Friter de tildekkede kyllingvingene i små porsjoner, slik at du ikke overfyller pannen eller senker temperaturen på oljen for mye. Snu kyllingvingene underveis slik at de får en jevn steking.
 4. La kyllingvingene fritere i 5 – 10 minutter avhengig av størrelse. Kyllingvingene er ferdig når de har fått en fin gyllen farge. Siden du jobber med kylling er det veldig viktig at kjøttet er helt gjennomstekt, så ta gjerne prøver på dette underveis. Ser du noen antydning til rosa er det bare å slenge de tilbake i pannen.
 5. Finn frem litt kjøkkenpapir til å legge kyllingvingene på når de er ferdig, slik at de kan renne av seg mest mulig olje.
 6. Finhakk 2 fedd hvitløk. Riv 1 ss ingefær, tilsvarer omtrent en bit på 1,5 cm x 1,5 cm.
 7. Ha 1/2 dl soyasaus, 5 ss vann, 1 ss mirin, 4 ss brunt sukker, finhakket hvitløk og reven ingefær i en liten kjele. Sett på en plate og skru temperaturen opp til medium slik at det såvidt koker.
 8. La teriyakisausen koke til alt sukkeret har løst seg opp. Ta av platen og sett til sides.
 9. Når alle kyllingvingene har fått rent av seg har du de oppi en bolle sammen med sausen og blander godt.
 10. Dryss gjerne noen tynne skiver vårløk over før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook