Gå til innhold
13/06/2018

Paprika- og chilimarinert kyllinglår

Publisert: av

Kvaliteten på den ferdig tilberedte kyllingen i kjøledisken i samtlige dagligvarebutikker kan vel sies å være så som så. Krydderblandingen og kjøttet kan vel nesten sies å være usmakelig. Hvorvidt produktene er sunne eller ikke skal jeg ikke spekulere i, men jeg kan si med sikkerhet at man har større kontroll på hva som er i maten om man lager den selv.

Hver fredag handler vi kylling i fra varmdisken hos Spar Kristensen og er kjempefornøyd med denne. Denne kyllingen er også noe av de sunnere man kan få tak i av «fast food» i butikken. Kunne sikkert gjerne laget kyllingen selv hver fredag, men vi gjør dette for enkelhetens skyld og har det som en tradisjon at vi tar en liten «helge-handel» på fredagen, til stor glede for den største av de små.

Marinaden til denne kyllingretten er både rask og enkel å lage, bør holde til ca. 2 kg kyllinglår. Jeg kjøper ofte kyllinglår på tilbud til 10,- / kg, disse er naturell og ikke krydret men av super kvalitet.

Ingredienser

  • 4 hvitløksfedd, renset
  • 1 sjalottløk
  • 4 ss pinjekjerner
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 ts chilipuré
  • 1 ss honning
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ss worcestersaus
  • saften fra 1 sitron
  • 1 ts rosmarinkrydder eller 1 kvist fersk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 4 ss paprikakrydder

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingredienser med unntak av paprikakrydderet i en bolle og kjør til jevn masse, ev. kjør det jevnt i en blender eller annen kjøkkenmaskin.
  2. Sett ovnen til 175 grader.
  3. Husk at det er veldig viktig at kjøttet er helt tint før du begynner å varmebehandle det.
  4. Gni alle kyllinglårene godt inn med marinaden, la det gjerne ligge i kjøleskapet over natten men man kan strengt tatt steke de umiddelbart. Før du setter kyllinglårene inn i ovnen drysser du paprikakrydderet over kyllinglårene.
  5. Sett kyllinglårene midt i ovnen og la de steke i ca. 1 time. Når kyllingen er ferdig skal kjøttet løsne lett fra midtbeinet og det skal ikke være noe rødt/ rosa langs beinet.
  6. Server sammen med en god salat, ris eller brød. Eventuelt alene sammen med en dip.